28.09.2020, 18:25

Декоративні свічки своїми руками

Ольга Станішевська | Всі новини автора

Свічка – символ урочистісті і радості, важливий елемент в створенні домашнього затишку і тепла. А ще це один з найкращих подарунків. Оскільки в магазинах ціна на свічки дуже висока, то можна зробити свічки своїми руками. І будьте впевнені, у вас вийдуть оригінальні й шалено красиві свічки, які можна піднести в якості подарунка своїм друзям або влаштувати коханій людині романтичну вечерю при свічках.

Основним інгредієнтом для виготовлення свічок служить звичайний парафін, який потрібно натерти на дрібній тертці та розтопити на водяній бані, помішуючи до повного розчинення.

Форма для свічок

Формами для свічок можуть служити звичайні форми для тістечок, келихи, стакани, чарки та інше.

Для створення унікальних свічок можна використовувати шкірку апельсинів. Такі незвичайні свічки підійдуть для сервірування святкового новорічного столу. Дуже гострим ножем зрізаємо верхню частину апельсина та акуратно ложкою виймаємо м'якоть. Апельсинова форма для свічки готова. Тепер в середину по центру форми вставляємо гніт і починаємо неспішно заливати розтоплений парафін до самого верху.

Велика свічка з форми з вази

Для створення великих свічок можна використовувати тверду форму, що є звичайною скляною вазою. Вливаємо в неї трохи соняшникової олії й змащуємо їм стінки вази. Для створення ефекту блиску присипаємо змащені стінки блискітками та укладаємо всередину невеликі стеблинки з бутончиками троянд або іншими невеликими квітками.

Трохи пофантазувати, можна задекорувати часточками підсушених апельсинів або лимонів, засипати пелюстки квітів або зерна кави разом з кольоровими камінцями та інше. В середину майбутньої свічки вставляємо гніт, і всю цю пишність заливаємо розтопленим парафіном. Ми залишаємо до повного застигання парафіну. Це займе багато часу, оскільки застигає парафін довго.

Швидкі свічки за допомогою кульки

Але можна зробити й швидкі свічки. Для цього наповнюємо крижаною водою звичайний повітряну кульку тієї величини, яку ми бажаємо отримати свічку. Далі опускаємо кульку в ємність з розтопленим парафіном.

Занурювати кулька в парафін потрібно десять разів, після чого опустити кулька в посуд з холодною водою. Обрізаємо хвостик кульки, виливаємо воду і витягаємо сам кульку. Таким чином, ми зробили основу для майбутньої свічки. В середину можна залити кольоровий віск, задекорувати, щоб вийшла яскрава і красива свічка.