30.09.2020, 20:42

Як змінити свій образ за допомогою кольорових контактних лінз

Ольга Ранська | Всі новини автора
цветные контактные линзы

Спілкуючись з людиною, ми насамперед звертаємо свою увагу на її очі. Ми народжуємося з карими, сірими, блакитними і зеленими очима. А зробити їх яскравіше і виразніше ми зможемо і самі за допомогою кольорових контактних лінз. Завдяки їм ми можемо змінити свій образ (лінзи без діоптрій – так звані косметичні), так і відкоригувати поганий зір. Однак пам'ятайте, що перед тим як купити лінзи, необхідно пройти процедуру попередньої діагностики та обстеження очей у професіонала – лікаря-офтальмолога.

Контактні лінзи, крім виправлення зору, також можуть служити аксесуаром або елементом вашого особистого стилю. Більшість молодих людей не тільки бажають змінити колір або додати виразності погляду. За допомогою сучасних кольорових контактних лінз можна щодня міняти колір очей (за рахунок використання одноразових лінз) або довше, якщо ви вирішили користуватися регулярними контактними лінзами.

Сучасні контактні лінзи представлені у різній колірній гамі. Є лінзи, за допомогою яких можна практично повністю поміняти колір очей, додати яскравості природного кольору, надати очам блиску та мерехтіння. Природний колірний спектр представлений синіми та коричневими тонами, екзотичні – доступні в кольорі топазу і фіолетовому.

Через різноманіття різних кольорів та відтінків буває важко, особливо новачкам, підібрати "свій" колір. Потрібно розуміти, що кольорові контактні лінзи, як правило, потрібно поєднувати з мінімальним макіяжем, щоб не змішувати колір очей з кольором шкіри обличчя, та щоб всі кольори здавалися природними. Спробуйте утриматися від зелених тіней для повік із зеленим кольором лінз, а синіх – з блакитними.

Темний і молочний колір шкіри

Для власників даних відтінків підійдуть контактні лінзи більш світлих та теплих тонів. Ідеально підійдуть кольори меду та осені, що володіють красивим, яскравим блиском. Теплий жовтий колір додасть до очей темношкірих дівчат деяку грайливість. Сексуальності в очах додадуть холодні відтінки – туманний сірий та аметист. Можна носити лінзи зеленого та синього відтінків і при цьому підбирати правильні та не яскраві тіні для повік, найкраще темні відтінки зеленого та синього кольору. Це буде виглядати дуже красиво.

Засмагла шкіра

Представницям смаглявої шкіри зробити очі сяючими допоможуть світлі відтінки зеленого. Але намагайтеся не робити зелений макіяж у поєднанні з зеленими лінзами, це додасть вашому погляду нудності. Уникайте також відтінків синього. А ось ефектно виглядатимуть лінзи сірого, медового та темно-синього кольорів і відтінків.

Світла шкіра

Дівчатам зі світлою шкірою можна порекомендувати блакитні та сірі кольори, а також їх відтінки. Фіолетовий та аметист виглядають фантастично в поєднанні зі світлою шкірою, вони додадуть погляду якоїсь виразності. Лише по-справжньому яскраві люди можуть носити відтінки фіолетового без макіяжу і в той же час робити це красиво й невимушено. А взагалі-то до світлої шкіри підходять блискучі та яскраві кольори. У поєднанні з білим кольором одягу це буде виглядати чудово і додасть вашому образу свіжості.

Для всіх кольорів шкіри

Знову ж таки, насправді немає певних правил, яких слід дотримуватися у виборі кольорових лінз, ідеально підходять для всіх кольорів шкіри. Треба ризикувати та випрообовувати нові кольори.

Якщо ви плануєте відкоригувати свій природний колір очей і зробити його більш яскравим і виразним, то можете розглянути розширений діапазон відтінків. Такий вид лінз допоможе зробити ваші сіро-блакитні очі яскраво-синіми, темно-карі – світло-зеленими, карими або взагалі яскраво-зеленими. Ці відтінки додадуть блиск вашому природному кольору і в той же час істотно не поміняють колір очей.