25.11.2020, 17:12

Як вибрати пуховик на зиму

Ольга Станішевська | Всі новини автора

Якщо вас цікавить, як вибрати пуховик, значить, швидше за все, ви вже вирішили, що будете купувати саме пуховик, а не дублянку або шубу. Тому ми не будемо розповідати про їх переваги та недоліки, а всю увагу приділимо вибору справжнього пуховика.

Який пух краще — гусячий, лебединий, качиний?

Пуховик (або куртка на пуху) завдяки своєму наповнювачу має відмінні теплоізоляційні властивості. Як відомо ще зі школи, повітря дуже поганий провідник тепла, а значить, чим більше повітря буде затримувати в собі куртка, тим довше тепло, що йде від тіла, буде залишатися під одягом, а холодне зимове повітря не зможе потрапити всередину. Тому перед тим, як купити пуховик, обов'язково поцікавтеся у продавця, який наповнювач був використаний виробником при виготовленні обраного пуховика.

Якісними пуховиками вважаються ті, які містять гусячий, лебединий або качиний пух.
Варто розглянути пуховики з курячого пуху. Курячий пух дуже погано зберігає тепло, він більш важкий і менш якісний. Тому куртки на курячому пуху для зими купувати не рекомендується.

Найякісніший жіночий одяг з Туреччини є в Modaleto. Це кращий вибір, щоб тих, хто хоче заощадити та купити зручний, теплий пуховик.

  

Кількість шарів в пуху

Пуховики бувають одношаровими й двошаровими. Якщо ви любитель активного відпочинку, займаєтеся гірськолижним спортом або просто любите багато рухатися, вам потрібен одношаровий пуховик. Такі куртки добре зберігають тепло в -10-15 ° С. В них ви не перегрієтеся і вони більш зручні за розмірами.

Якщо вам часто доводиться бувати подовгу на вулиці, ви мало рухаєтеся та у вас суворий клімат, вам потрібен двошаровий пуховик. Обов'язково треба запитати у продавця, скільки шарів пуху в обраному вами виробі. Самому буває це зробити не завжди просто, тому, щоб не стати жертвою підробки, купувати куртки на пуху краще в магазинах, які викликають довіру.

Дивимося на ярлик пуховика

При покупці пуховика уважно вивчіть його ярлик. Ось що ви можете на ньому побачити:

  • Down - цей напис означає, що в куртці використовується наповнювач — пух.
  • Feather - перо. Майте на увазі, що виробів, які на 100% складаються з пуху практично не знайти. Тому якщо вас запевняють, що куртка на 100% складається з пуху, а ціна її не висока, швидше за все, вас намагаються обдурити.
  • Вироби, на ярлику яких красуються написи: Polyester (поліестер), Wool (шерсть), Cotton (бавовна) купувати не варто, якщо ви звичайно не передумали купувати пуховик, і не вирішили купити ватник або куртку на синтепоні.

Пропорції пуху і пера в пуховику

На етикетці будь-якого вироби з пуху обов'язково повинно бути зазначено відсоткове співвідношення пуху і пера. Для теплої зимової куртки це співвідношення має бути 80/20, 85/15 або 90/10 (де перша цифра — пух, друга — перо). Вироби, де пуху менше ніж 80 відсотків, будуть менш теплими, і носити їх в холодну погоду ви не зможете.

теги: