01.09.2021, 21:51

Вибираємо жіночий пуховик: види наповнювачів

Ольга Станішевська | Всі новини автора

Дороги вже покрив сніг, і морози стають великою проблемою людям, які не перейшли на зимовий гардероб. Але все ж до гірших прогнозів погоди ще є час, і у вас залишається можливість знайти собі нормальну курточку на майбутні зміни клімату. Що ж є самою практичною складовою зимового гардероба?

Відповідь очевидна - пуховик або ж пухова куртка. Це відмінний вибір, бо відмінно утримує тепло і при цьому забезпечує повітрообмін. Тут багато різних варіантів жіночих пуховиків https://intertop.ua/odezhda/zhenskaya/kurtka-pukhovaya/

Пуховик можна знайти на будь-який смак. І мова йде не про ватники або мішки з пір'ям, які також досить часто трапляються в магазинах. Щоб не бути обдуреними, треба знати критерії оцінювання наповнювачів і їх різницю.

Види наповнювачів пуховиків

Загляньте в етикетку. Це вам допоможе дізнатися, з яким наповнювачем ви маєте справу. Для зрозумілості ми розглянемо основні види:

DOWN. Побачивши такий напис, будьте впевнені, що наповнювач на 100 відсотків - пух. Є різні критерії оцінювання цього матеріалу. Основним міжнародним показником є ​​показник пружності Fill Power. Від цього залежать теплоізоляційні властивості пуховика. Якісний матеріал починається з показника 500, до 400 - не найкраща якість. Ексклюзивні моделі можуть мати показник і за 750, але і ціна - відповідна. У порівнянні з іншими наповнювачами - цей найдорожчий, але найбажаніший для покупки. Далі буде сказано чому.

FEATHER. Такий напис буде означати, що до пуху наточити n-е кількість пір'я. І тут все просто: чим більший відсоток пуху - тим більшими теплоізоляційними показниками володіє пуховик.

COTTON. Такий напис на пуховику каже, що перед вами зовсім не пуховик, а ватник.

WOOD. Усередині куртки є вовняний ватин.

POLYESTER - синтепон. Такі наповнювачі обійдуться звичайно ж дешевше пуху, але показники у них будуть набагато менше, включаючи час експлуатації.

Ще один вид наповнювача, яким хотілося б приділити окрему увагу - синтетичний пух. Напевно, кращий замінник, оскільки він також легкий, має гарну теплоізоляцію і при цьому коштує дешевше, ніж звичайний.

Але знову ж таки, догляд потрібен за будь-яким видом наповнювача, щоб він протримався довше. Синтетичний пух при дбайливому ставленні може прослужити 4-6 років, в той час, як пух - 9-12. Так що задумайтеся краще, що вибирати. Якщо пуховик вам потрібен на 1-2 сезони, то заради економії можна купити куртку з більш дешевими наповнювачами.

теги: