01.09.2021, 22:32

Як вибрати дорожню валізу?

Ольга Станішевська | Всі новини автора

Хороша валіза - це основа будь-якого успішного виїзду, незалежно від того, коротка чи ця "вилазка" за місто в вихідний день або тривалу відпустку. Наважуючись на покупку відповідної сумки, потрібно подумати про те, чи виберете ви класичну тканинну або шкіряну модель, яку будете носити на плечі, або, може бути, це буде валіза на коліщатках - особливо рекомендується під час авіаперельотів.

Як один, так і другий вид має свої недоліки та переваги. Перш ніж прийняти рішення про покупку дорожньої сумки, подумайте:

  • як часто ви подорожуєте? - чим частіше ви виїжджаєте, тим більше треба вкласти коштів в хорошу добротну сумку, виконану з високоякісних матеріалів.
  • якими видами транспорту найчастіше подорожуєте? - на власному автомобілі, або, може бути, на літаку? Маючи власний автомобіль, менше уваги звертається на вагу багажу. Але, припустимо, для авіаперельотів, наприклад, потрібно мати сумку, яка відповідає вимогам до габаритів багажу провідних авіакомпаній.
  • що ви будете перевозити? - припустимо, одна сумка підійде для звичайних речей, і зовсім іншу доведеться підібрати для перевезення нестандартних або крихких предметів.
  • що для вас важливіше - зовнішній вигляд або практичність?

Матеріали

У колишні часи мандрівники користувалися шкіряними валізами застарілої конструкції з дерев'яним каркасом. В результаті такі дорожні сумки зазвичай мали вагу більший, ніж їх вміст. Сучасні валізи легкі, міцні, місткі та ефективно захищають багаж. За типом застосовуваних для їх виготовлення матеріалів можна виділити такі дорожні сумки:

  • жорсткі - виготовлені з термопластичних матеріалів, таких як скловолокно, полікарбонат, поліпропілен і т.д. Їх перевагою є висока стійкість до механічних пошкоджень - таким чином вони забезпечують ефективний захист багажу.
  • напівтверді - вони досить жорсткі, щоб захистити вміст багажу і водночас досить гнучкі, щоб мати можливість вмістити ще кілька речей.
  • м'які - зазвичай виготовляються з текстилю. Дуже добре підходять для перевезення м'якого багажу (наприклад, одяг). Вони водонепроникні й досить гнучкі

Ролики

На ринку доступні валізи на двох і чотирьох роликах; кожне з цих рішень має своїх прихильників. Валізи, оснащені чотирма коліщатами, дуже легко маневрувати. Як правило, колеса обертаються навколо своєї осі, тому для зміни напрямку руху це не створює ніяких проблем. Варіант з двома роликами буде оптимальним, наприклад, під час подорожі на літаку, в якості ручної поклажі.

Купуючи валізу, варто також звернути увагу на такі дрібні деталі, як розмір штифтів і спосіб їх кріплення. Колеса можуть бути різного діаметру - варто вибрати найбільші, тому що вони є найбільш стійкими. Важливий також спосіб кріплення: занадто вивернуті колеса більш схильні до механічних пошкоджень.

Розмір

Габарити сумки має особливе значення під час авіапольоту. Виробники чудово знають правила обмежень габаритів, тому більшість пропонованих сумок має розміри, що відповідають правилам авіакомпаній.

За розмірами валізи можна розділити на великі, маленькі та середні. У більшості авіакомпаній ручна поклажа повинна мати розміри 55 х 40 х 20 см, в той час як розміри габаритного багажу - 1,715 х 1,499 x 1,194 м.

Безпека.

Якщо в багажі будуть перевозяться цінні речі, що вимагають додаткового захисту, необхідно звернути увагу, щоб сумка мала відповідні рішення. Плануючи довгу поїздку або авіапереліт, варто вибирати валізу з замком TSA (скорочено від Transportation Security Administration, служби безпеки на транспорті), який відкривається або за допомогою коду, або спеціальним ключем.

Якісні та надійні дорожні сумки в великому асортименті пропонує інтернет-магазин VitoTorelli. Підібрати валізу для подорожей, виходячи з обсягів вашого звичайного багажу, улюблених квітів в одязі та аксесуарах, при цьому вибираючи місткі й виключно якісні дорожні сумки, можна на сайті магазину vitotorelli.com.ua. Про свій вибір, впевнені, не пошкодує ні один покупець. Щасливої ​​подорожі! 

теги: