02.10.2021, 15:42

MAKE-UP для повного обличчя

Ольга Ранська | Всі новини автора

Щоб візуально зменшити повне обличчя за допомогою декоративної косметики, потрібно знати деякі тонкощі її нанесення.

Але спочатку станьте біля великого дзеркала з рівномірним освітленням, уважно огляньте своє обличчя і визначте самі «повні» ділянки: виступаючі вилиці, щоки, підборіддя. В процесі нанесення макіяжу їх і треба буде»загасати".

Основне правило при будь-якому макіяжі: все, що потрібно підкреслити, фарбується світлим, а то, що потрібно заховати – темним. Але, крім цього, потрібно враховувати, що при повному обличчі можна використовувати більш насичені фарби декоративної косметики. А саме, можна трохи яскравіше виділяти очі або губи. Головне в денному макіяжі – один акцент: або очі, або губи.

Для макіяжу очей використовуйте чорну або темно-коричневу туш, світлі тіні – вдень, трохи темніше – ввечері. Підводку можна використовувати тим, чия форма очей наближена до мигдалеподібної. Якщо очі округлої форми-підводку використовувати не рекомендується.

Рум'яна обов'язкові. Саме з їх допомогою коригується овал обличчя, візуально зменшується повнота щік. Використовуйте тільки товсті кисті, щоб рум'яна накладалися рівномірно.

Губна помада повинна бути матових відтінків, а не перламутрових.

Читайте ще: Маски для обличчя: желатин

Ось як перетворюється повне обличчя при правильному нанесенні макіяжу:


 

Тепер приступаємо до нанесення макіяжу

1. На чисту шкіру обличчя нанесіть основний тональний крем – в тон вашої шкіри. Потім більш світлий тон нанесіть на центральну лінію обличчя: на перенісся, середину чола і центр підборіддя. Щоб не було видно переходів від одного відтінку до іншого, гарненько розтушуйте «кордони».

2. Візьміть тональний крем трохи темніше основного тону і нанесіть його на кінчик носа, виступаючі області щік і віскі. Можна промальовувати й контур нижньої лінії підборіддя, трохи торкнувши область шиї на ділянці під підборіддям.

3. Тепер для рельєфності використовуйте пудру: світлішу – на лоб, темнішу – нижче лінії підборіддя та на опуклих ділянках щік. Колір повинен бути на відтінок темніше основного тону – це зробить підборіддя візуально вужчим.

4. Для виділення скул візуально проведіть лінію від кінчика носа до волосся та від куточків очей до волосся. Ці зони виходять у вигляді трикутників (або просто втягніть щоки так, щоб утворилися западинки, а на виступаючі вилиці вже будете наносити рум'яна). Наносьте рум'яна, намагаючись не виходити за межі «трикутників». Якщо у вас бліда шкіра, то рум'яна можуть бути рожевими, а якщо смаглява – теракотовими.

5. Трохи подовжать овал обличчя злегка вигнуті брови. Їх можна підвести широким олівцем або тінями для брів. А щоб візуально «підняти» брови й ширше «відкрити очі», нанесіть світлі тіні на ділянку під брови.

6. Підводячи очі, використовуйте широку, «розмиту» лінію підводки, а не тонку і чітку – це збільшить очі. Потім від внутрішнього куточка століття до лінії брів нанесіть світлі тіні, а на повіку і уздовж лінії складки століття – темніші.

7. Прорисуйте контур губ.