27.09.2022, 04:07

Осіннє та зимове взуття для дитини - на що звернути увагу при покупці?

Ольга Станішевська | Всі новини автора

Тепле і комфортне - такою, на думку багатьох людей, має бути дитяче взуття на осінь і зиму. Це правильно, але не менш важливо, щоб вони правильно підходили та забезпечували належну стабілізацію. І хоча ходьба босоніж вважається найкориснішою для здоров'я, погоду не переможеш - у цю пору року без гарного взуття неможливо вийти з дому. Плануєте купити осіннє чи зимове дитяче взуття? Перевірте, на що звернути увагу в інтернет-магазині ILoveMommy, який дає можливість придбати брендове взуття дитяче по доступним цінам.  

Дитяче взуття на осінь і зиму - матеріал і конструкція

Найважливішим аспектом, який головним чином визначає якість взуття, є матеріал, з якого його виготовлено. Вибираючи дитяче взуття, зверніть увагу на модель з матеріалу, що дихає, яка не дозволить ногам потіти. Найкраще підходить натуральна шкіра, яка додатково характеризується дуже високою міцністю та стійкістю до пошкоджень. В осінньо-зимовому взутті для дітей також використовуються матеріали Gore-Tex, які мають мембрани, які пропускають піт назовні, і водночас перешкоджають проникненню вологи всередину взуття. Кожна деталь має значення, щоб взуття було зручне. Не дарма ILoveMommy працює під гаслом любов надихає. 

Перш ніж прийняти рішення, також зверніть увагу на конструкцію. Перевірте, чи обрана вами модель не надто тверда чи жорстка. Дитяче взуття має бути легким, м'яким і еластичним. Устілка у взутті може бути злегка оконтурована, але зазвичай це не потрібно, поки малюкові не виповниться приблизно 3 роки.

Підошва також визначає якість осінньо-зимового взуття для дитини. Його передня частина, приблизно на 1/3 довжини, повинна легко згинатися. На висоті плюсни важче забезпечити належну стабілізацію стоп вашої дитини. Важлива і товщина підошви - вона не може бути занадто товстою, але повинна добре ізолювати ноги від землі, захищати від холоду і вологи. Підошва також має бути неслизькою, щоб сам вхід на крижану бруківку не закінчився болісним падінням.

Вибирати вільне взуття? Шнурівка чи липучка?

Осіннє та зимове взуття для дітей має бути добре підігнаним – воно не повинно бути ні завеликим, ні замалим. Взуття має добре прилягати до стопи, особливо в її середній частині, але водночас вона повинна легко одягатися. Якщо ви зіткнулися з опором під час примірки моделі або побачили, що ніжка дитини скручується, то взуття, швидше за все, буде незручною для малюка.

Пам’ятайте, що ніколи не потрібно купувати взуття про запас. Люфт в дитячому взутті не повинен бути понад 5-7 міліметрів.

Вибираючи взуття на осінь або зиму для дитини, кращим рішенням буде модель на шнурівці, яку можна точніше посадити на ногу. Якщо ж ви перебуваєте на етапі самостійного взування і вирішили купити дитині модель на липучці, переконайтеся, що вона знаходиться посередині стопи, на висоті супінатора.

Вибір взуття для дитини - основне

  • Взуття має мати м’який верх.
  • Пальці повинні рухатися природно - не бути стиснутими.
  • Підошва повинна бути гнучкою і не ковзати.
  • Підошва має бути сконструйована таким чином, щоб захистити стопи та суглоби на нерівній поверхні.
  • Підборник повинен забезпечувати стабільну опору для п'ятки дитини.

Як часто купувати дитяче взуття?

Приблизно до 3 років стопа виростає в середньому на 0,5-1 розмір за три місяці - саме так часто потрібно міняти взуття малюка. Трохи рідше, приблизно кожні чотири-шість місяців, слід купувати нове взуття дітям від 3 до 6 років.