20.12.2022, 19:42

Секрет популярності романтичних книг для підлітків

Олег Білоусов | Всі новини автора
книги про кохання для підлітків

На сьогоднішній день романи для підлітків – один із найбільш читаних літературних жанрів, який знаходить своїх шанувальників і серед дорослих читачів. В чому ж секрет їхної популярності?

Романтичні книги для підлітків: особливості

Книги про кохання для молоді – популярна категорія, яку охоче читають підлітки віком 12–18 років. Перші любовні історії молоді читачі відчувають вже у шкільному віці. Підліткове кохання може бути простим і красивим, але також важким або нерозділеним. У книгах для цієї категорії читачів це почуття постає різноманітним, розкриваючи різні свої грані.

Любовні романи для підлітків дарують молодим людям масу емоцій та переживань, дозволяють відірватися від повсякденних проблем та поринути у світ любовних мрій. Герої книг для молоді часто представлені таким чином, що читач може ідентифікувати себе з ними, знайти відповіді на хвилюючі питання та закріпити певні стосунки до ситуацій, що зустрічаються у житті.

Сюжети романів для молодих людей часто розгортається в реальному світі та показують реальні почуття та переживання. Захоплюючі історії та складні характери головних героїв, які зазвичай переживають важке чи заборонене кохання, доставляють масу вражень та показують кохання двох молодих людей по-дорослому. Також це книги про справжню дружбу, яка допомагає долати всі перешкоди на життєвому шляху.

ТОП-5 романів про кохання для підлітків на сайті Книголенд

Шоколад з чілі (Йоанна Ягелло)

Нещодавно Лінка дізналася, що має сестру, яку колись мати віддала до дитячого будинку. У нього також є вітчим, з яким він не зовсім ладнає. І молодший брат, якому важко пережити розлуку батьків. До того ж Лінка навчається у старших класах і після канікул їй належить опинитися у новій реальності та у новому класі. Це нелегко, тим більше, що її бойфренд поїхав до Лондона. Чи зможе вона знайти роботу та заробити на навчання у школі своєї мрії? Чи збережуться стосунки з Адріаном? З'єднання, яке не завжди має смак молочного шоколаду. Найчастіше він має смак шоколаду із перцем чилі.

З любов'ю Лара Джин (Дженні Хан)

Попереду ще так багато всього: поїздка класом до Нью-Йорка, випускний бал із її хлопцем Пітером, тиждень на пляжі після випуску та весілля її батька з міс Ротшильд. Потім вона вирушить до коледжу з Пітером, який знаходиться досить близько, щоб вона могла приходити додому і пекти печиво з шоколадною крихтою у вихідні. Що може бути прекраснішим у житті! Принаймні так думає Лара Джин, доки не отримує несподівану звістку. Тепер дівчина, яка боїться змін, має переглянути усі свої плани – але коли серце та розум говорять дві різні речі, до чого треба дослухатися?

Клуб червоних кедів. Подруги forever! (Пунсет Анна)

Друга книга із серії "Клуб червоних кросівок" іспанської письменниці Ганни Пунсет про дівчаток-підлітків, їх дружбу, перше кохання та стосунки. Подруги вирішують разом поїхати до літнього табору, але поїздка Фріди під великим питанням, остільки у її батьків труднощі з грошима. Подруги не можуть цього допустити, тож починають заробляти гроші самі. Проте їхні плани можуть зірватися через лідерку касти Модних, яка так недоречно оголошує найбільшу вечірку року.

Дівчина Онлайн: соло (Зої Заґґ)

Початок нового навчального року Пенні готова зустріти на самоті. Ноа перервав своє світове турне і зник, і ніхто, навіть Пенні, не знає, що з ним відбувається. Меган запрошує Пенні до своєї мистецької академії, тому є можливість завести нових друзів. Але чи зможе Каллум, чарівний шотландець з академії Меган, розвіяти горе Пенні? Чи зможе вона забути про Ноа, якщо спогади ще переслідують її?

Всім хлопцям, яких я любила... (Дженні Хан)

Лара Джин зберігає любовні листи у капелюшній коробці, яку їй подарувала мама. Дівчина написала їх сама і адресувала своїм колишнім закоханим, щоб зцілитися від важкого кохання. Усього було створено п'ять листів, які ніколи не мали дійти до адресатів. Однак хтось вкрав коробку і відправив написані на папері слова всім хлопчикам, яких Лара любила колись. Ситуацію можна було б перетворити жартома, якби не той факт, що один з них є хлопцем старшої сестри дівчини, з яким вона щойно розлучилася.

теги: