25.06.2024, 22:16

Обираємо золоті обручки: поради від «Ювелір Капітал»

обручки

В життя кожної людини приходить той день, коли вона розуміє, що відсьогодні все змінилося — це не просто кохання, а справжня доля. І з цього моменту все починає стрімко набирати обертів: ось уже на порозі весілля, і молодята стають перед вибором весільних обручок. Це дуже приємний процес, але не такий вже і простий. 

Сучасна ювелірна індустрія пропонує дуже великий вибір красивих, стильних та вишуканих обручок. Вибір вражає своїм виконанням, металом, декором — дійсно розбігаються очі! А тут ще й родичі — батьки, брати-сестри, бабусі-дідусі — починають давати поради, якими мають бути обручки. Кожен із них бажає добра своїм близьким, але кожен має своє бачення та уявлення про те, якими мають бути найкращі обручки, і воно не завжди співпадає з тим, чого хочуть молодята та що їм подобається.

Сучасні обручки виготовляють не тільки в золоті, але ще й в сріблі, та в комбінації золота і срібла. Але все ж таки класичні та найбільш популярні це, звичайно, золоті обручки. Чи все так просто з золотими обручками? Ні, і в цьому ви можете переконатися — тут представлений один з найбільших виборів золотих обручок на будь-який смак та гаманець. І саме тут молодята можуть втілити мрії про свою найкращу, щасливу пару обручок.

дизайн

Як вдало вибрати та купити обручки?

На це питання найкраще дасть відповідь виробник та продавець ювелірки «Ювелір Капітал».

Отже, при виборі та покупці обручки вам слід визначитися з наступними моментами:

  • метал,
  • зовнішній вигляд — класика / сучасний,
  • дизайн — наявність / відсутність вставок.

Метал 

Золоті обручки також відрізняються металом виготовлення, адже вони можуть бути в традиційному червоному золоті, в білому або в їх комбінації. Традиційні обручки, як правило купляють найчастіше, оскільки вони демократичні, легко комбінуються з іншою ювеліркою та відмінно вписуються в загальний аутфіт. Останні роки досить популярними є обручки в білому золоті, їм віддають перевагу любителі екстравагантності та неординарності — біле золото з родієвим покриттям виглядає дуже нетривіально та цікаво.

Не менш популярні також обручки з двох видів золота — білого та червоного. Вони дійсно особливі, багато хто з молодят вибирає саме їх через особливість і красу — поєднання двох металів дає дизайнерам можливість створювати незвичні та вишукані обручки!

метал

Зовнішній вигляд

З цим питанням все набагато складніше, аніж з вибором металу. Адже тут до уваги молодят існують мінімум два підходи — класика і сучасний дизайн. Класичні обручки, їх ще називають «європейки», мають дещо опуклу форму ззовні та рівну всередині. Вони досить зручні, як правило гладенькі та глянцеві. До сучасного дизайну можна віднести «американки»: в них рівний, прямий профіль, однаковий як ззовні, так і всередині.

Якщо вибирати за профілем, то можна придивитися до обручок виконаних з профілю «комфорт»: він опуклий всередині та рівний ззовні. Така конструкція робить носіння більш зручним та легким, єдина умова — вірно підібраний розмір: якщо він буде трошечки більший, то існує ризик загубити обручку, ну і якщо розмір трошечки замалий — буде дискомфорт. Хоча ці нюанси справедливі абсолютно для всіх видів обручок та каблучок.

зовнішній вигляд

Дизайн

Якими саме мають бути обручки? Гладенькими, глянцевими чи матовими? Простий дизайн є традиційним та найбільш популярним. Окрім того, існує повір'я, що обручка має бути гладенька та блискуча, щоб подружнє життя було легким та вдалим, без перепон, і кожне молоде подружжя має придбати власні обручки. Ось так вважали наші бабусі та прабабусі. Хоча у європейських традиціях часто обручки передавалися з покоління в покоління, і часто це були коштовні каблучки з діамантами, сапфірами або іншими самоцвітами. 

Без вставок

Обручки без вставок також можуть бути досить цікавими та незвичними. По-перше, якщо вони виконанні з двох видів золота, саме поєднання створює своєрідний «малюнок» обручки, гарантуючи цікавий та незвичний зовнішній вигляд. Ба більше, вони можуть бути прикрашені різьбленням, що взагалі робить їх дійсно унікальними.

По-друге, популярними та цікавими є каблучки, декоровані рельєфами, ребристі, незвичної форми — вони особливі та стильні. Ну і звичайно просто гладкі обручки, але не обов’язково вони мають бути блискучі — за бажанням можна вибрати матові, що також має дуже оригінальний вигляд. 

без вставок

З вставками

Вставками можуть виступати фіаніти, діаманти або муассаніти. Звичайно, дівчата мріють про коштовні діаманти або муассаніти — це і неймовірно красиво, і статусно, і ще відмінне капіталовкладення на майбутнє. Але обручки з фіанітами також виглядають стильно та сучасно. Вони мають гарний вигляд, гармонійно поєднуються з іншими прикрасами, хоча більш доступні за ціною.

За дизайном це можуть бути просто повноцінні доріжки — коли камінчики повністю закривають поверхню обручки, або доріжки, в яких інкрустована тільки лицьова частина. Можуть бути солітером — класичним, з одним помітним камінцем, або мінімалістичні — камінчик «втоплений» в поверхню.

Парні обручки

Тренд останніх років — коли обручки й для нареченої, й для нареченого виконані в одному стилі, однаково декоровані, тобто буквально повторюють одне одного. Такі парні обручки мають просто неперевершений вигляд.

парні обручки

Як купити обручки для нареченого і нареченої?

  • Вони мають бути одного стилю: або прості — європейки чи американки, або декоровані однаково.
  • Якщо, наречений, до прикладу, не хоче декоровану обручку, можна підібрати для молодої з декором, а собі просту, але максимально схожі.
  • Купувати краще під вечір, коли ваші пальці матимуть невеликий набряк: це буде гарантією того, що у відповідальний момент ви легко їх одягнете одне одному на пальчик.
  • Обручки з вставками — дуже красиво, але без них — більш практично та надійно.

Бажаємо вам успіхів у виборі та купівлі ваших найщасливіших весільних обручок!

теги: