06.09.2022, 20:10

Компресор – який вибрати? Який найкращий?

Ольга Станішевська | Всі новини автора

Компресор корисний як удома, так і у професійних майстернях. Він виробляє стиснене повітря, яке можна використовувати по-різному у повсякденному житті. Компанія Aerotecnica Coltri Spa вже багато років виготовляє надійні компресори відмінної якості. Ви зможете знайти відповідний компресор, оскільки компресори Coltri широко використовуються в багатьох галузях промисловості й навіть серед приватних користувачів.

Компресор – що це?

Компресор – це пристрій, що дозволяє отримувати повітря під тиском від 6 бар у стандартних компресорах, та від 100 бар високого тиску. Вибір потужності та властивостей пристрою повинен відповідати бажаному призначенню.

Компресор – для чого він потрібен?

Компресор збільшує тиск вибраного газу та змушує його циркулювати. Використовується в промисловості, а також у побуті у різних пристроях, наприклад у холодильнику. У домашніх умовах пристрій ідеально підходить для накачування велосипедних та автомобільних коліс, а також гумових матраців та басейнів. Крім того, він дозволить очистити від трави багато пристроїв, наприклад, газонокосарку або електричну косу. Повітряний компресор є необхідним обладнанням і в більшості майстерень, особливо в автомобільних та вулканічних.

Інше застосування компресорів:

Фарбування під тиском – масляний компресор дозволяє ідеально пофарбувати вибрану поверхню. Додатковою перевагою фарбування компресором є менша витрата фарби.
Приводить у дію пневматичні інструменти. Це полегшує різноманітні ремонтні роботи. Найбільш поширене використання стиснутого повітря в мийних та розпилювальних пістолетах, а також у різних типах гайкових ключів або шліфувальних машин.
Спортивний інвентар - використання компресорів збільшилося зі зростанням популярності пейнтболу (пейнтбольні рушниці) та дайвінгу (кисневі балони для дайверів).
Автомобільний компресор
Повітряний компресор є важливим елементом конструкції автомобіля. Його застосування стосується основних елементів машини, таких як подушки безпеки та додаткового обладнання, такого як пневматична підвіска. Крім того, компресори також використовуються при фарбуванні автомобілів та виробництві приладових панелей.

Для збільшення потужності двигуна деякі моделі автомобілів оснащуються компресорами, які шляхом нагнітання більшої кількості повітря в камеру згоряння та з'єднання його з паливом збільшують його можливості.

Компресор – який вибрати?

Вибір компресора залежить від індивідуальних потреб та цілей. Здебільшого компресори поділяють на:

За наявністю мастильного матеріалу

  • Масляні – вони ефективніші й призначені для інтенсивного використання. Компресорний насос цієї моделі вимагає регулярного мастила олією.
  • Безмасляні - набагато менш ефективні, що не вимагають обслуговування і призначені для найпростіших домашніх дій, таких як накачування шин або матраців.

За способом підвищення тиску

  • Витіснення - підвищення тиску відбувається внаслідок всмоктування та відкачування заданого газу за допомогою приводної частини. Розрізняють мембранні, спіральні, поршневі, гвинтові, пластинчасті та ротаційні компресори.
  • Потік - стиск повітря відбувається шляхом обертання ротора з високою швидкістю, що створює вакуум на стороні повітря, що всмоктується. Їх використання має вирішальне значення у завданнях, де потрібні високі швидкості потоку.

Крім того, перед покупкою слід звернути увагу на споживану потужність, рівень шуму та розмір компресора. Для повсякденного використання досить менш потужного пристрою, а для майстерні потрібно більш потужне та великогабаритне обладнання. Те ж саме стосується і розміру місткості – для приватного використання можна вибрати місткість близько 250-300 літрів, а для спеціалізованого заводу бажано в межах 500 літрів.

Компресори якої марки вибрати? Aerotecnica Coltri Spa

Повітряні компресори італійської компанії Aerotecnica Coltri Spa, що працюють на ринку понад 60 років, відомі своєю якістю та надійністю не тільки у світі дайвінгу, або пожежогасіння.

Сімейний бізнес, що розпочався з прицілом на світ дайвінгу, з роками перетворився на найбільшу і найвідомішу компанію, що розробляє повітряні компресори низького і високого тиску.

Сьогодні завод Coltri повністю автоматизований та заснований на новітніх технологіях обробки матеріалів із ЧПУ. Завдяки італійській турботі про естетику та найвищу якість компресори Coltri користуються неослабним визнанням протягом багатьох поколінь.

Підсумовуючи, можна сказати, що повітряний компресор — надзвичайно корисний пристрій, який добре працює як у повсякденному житті, так і в промисловості. Стискаючи повітря, він дозволяє виконувати безліч необхідних завдань або прискорює їхнє виконання. Вибір правильного компресора в основному залежить від його застосування.