27.10.2020, 16:47

Подрібнювач відходів для кухні

Ольга Станішевська | Всі новини автора

В ході приготування їжі з'являється задача утилізації харчових залишків. У нинішній час на заміну звичайного відра для сміття прийшло прогресивне обладнання, здатне перемелювати й змивати в каналізацію залишки одночасно з домашніми стоками. Апарат-утилізатор стрімко і без труднощів впорається із залишками плодів і овочів, маленькими рибними та курячими кісточками, кавуновими корками, шкаралупою від яєць, паперовими серветками, хлібними крихтами.

Поява на кухонному просторі подібного приладу (ще його називають диспоузер для раковини) звільняє приміщення від неприємних запахів, покращує санітарно-гігієнічні умови, і водночас не сприяє засміченню зливної каналізації, бо прилад перемелює залишки в дуже маленькі частинки.

 

Види подрібнювача відходів

В цей час в магазинах нашій увазі пропонують і механічні, і електричні пристосування. Механічні пристрої оснащені загостреними лезами, за допомогою яких здійснюється дроблення твердих залишків, і тим самим запобігаючи забруднення каналізаційних труб.

Електронні подрібнювачі бувають:

  • з безперебійним завантаженням. Принцип роботи — спочатку приводять в дію сам апарат, а тільки потім приймаються в нього засипати залишки.
  • з порціонним завантаженням. Спочатку в робочу камеру насипають порцію залишків, тільки потім надають руху пристрій.

Варто зауважити, що застосування цього пристосування на вашій кухні обійдеться вам ніяк не дорожче, ніж використання лампочки в 100 Вт. Крім того, диспоузер здатний чистити внутрішні стіни каналізаційних труб від нальоту жиру.

Принцип роботи подрібнювача

Диспоузер досить нескладні в експлуатації. Все що вам знадобиться — включити холодну воду, натиснути кнопку пристрою, викинути в зливний прохід мийки залишки й, в пості того як почується звук роботи «холостого» мотора, відключити пристосування. Потім слід промити каналізацію і допускається повторювати процедуру знову.

Не рекомендовано використовувати для ліквідації сміття, великі залишки, лушпиння цибулі, поліетиленові пакети, ниточки.

Якщо в апарат попадуть недозволені залишки, включиться захист і пристосування автоматично відключиться. У подібному випадку повернути апарат в робочий стан буде під силу тільки лише фахівцеві.