30.12.2020, 19:19

Як вибрати комп'ютерну мишку

Ольга Станішевська | Всі новини автора

Невдало вибрана комп'ютерна мишка може доставити багато клопоту. Крім елементарної незручності, у вас можуть швидко втомлюватися руки й навіть розвинутися синдром зап'ястного каналу — неврологічне захворювання, що виявляється тривалим болем і онімінням пальців кисті. Щоб уникнути таких неприємностей, необхідно вибрати «правильну мишку».

Спочатку ви повинні визначитися, яка модель вам необхідна — провідна або бездротова. Перший варіант підійде для людей, які працюють за комп'ютером. Для ноутбука краще придбати мишку без проводу. Любителям комп'ютерних ігор радять віддавати перевагу провідним моделям, бо вони більш швидкі. А для геймерів частки секунди вирішують все, тут потрібна блискавична реакція.

Бездротові мишки мають свої переваги та можуть заряджатися декількома способами.

Якщо говорити про якість, то не варто купувати найдешевші моделі.

Важливим параметром для даної техніки є вага. Вона не повинна бути занадто легкою або важкою. Наприклад, у багатьох геймерських мишок є спеціальні важки, що дозволяють налаштовувати їх під себе.

Яка краще — лазерна або оптична?

Інтернет-користувачі часто сперечаються, яка миша краще — лазерна або оптична? Це ще один важливий момент, який необхідно враховувати при виборі.

Оптичні миші не мають рухомих елементів і відрізняються надійністю. Працюють практично на всіх поверхнях.

Лазерні моделі відмінно підійдуть для фахівців, що займаються комп'ютерною графікою. Завдяки використанню лазера їх точність підвищується в рази. Їх можна використовувати на будь-яких поверхнях, в тому числі на скляних і лакованих.

Переваги лазерної мишки перед оптичної:

  • немає особливих вимог до поверхні
  • більш високий дозвіл сенсора
  • точність переміщення курсору
  • економне енергоспоживання.

Сьогодні в інтернет-магазинах можна купити комп'ютерні мишки різних розмірів і кольорів. У продажу є оригінальні моделі незвичайної форми, з підсвічуванням і без.

Не варто забувати, що на зручність роботи з мишкою також впливає килимок і його якість. Краще, якщо він буде тканинним і з м'якою подушечкою під зап'ястя.

Отже, відзначимо найважливіші пункти, які допоможуть зробити правильний вибір:

  • наявність дроти або його відсутність
  • сенсор
  • форма
  • дизайн
  • додаткові кнопки.

Без комп'ютерної мишки неможливо уявити роботу на комп'ютері. І навіть багато користувачів ноутбуків рано і пізно розуміють, що тачпад менш зручний у використанні.

теги: