02.10.2021, 17:39

Як продовжити термін експлуатації спецтехніки

Ольга Станішевська | Всі новини автора

Сьогодні неможливо уявити життя сучасних людей у ​​багатьох її сферах без використання спеціальної автомобільної техніки. Будь-яка сучасна спецтехніка використовується для вирішення певних завдань, які людина в силу певних причин самостійно виконати не може.

Специфічні машини широко застосовуються в промисловості, будівництві, сільськогосподарських і земельних роботах, в процесі розвантаження, навантаження і перевезення важких або габаритних вантажів. Компанії та приватні особи, які володіють спецтехнікою, добре знають, що зміст цієї техніки - справа серйозна і нелегка.

Спеціальні машини постійно піддаються великим навантаженням, тому дуже важливо стежити за їх технічним станом. Наприклад, навантаження вантажної техніки часто призводять до того, що потрібна нова хороша гума для навантажувачів, яка має велике значення для ефективної роботи цих агрегатів.

Що потрібно зробити, щоб спецтехніка експлуатувалася довго?

1. Чітко дотримуватись рекомендацій виробника. Всі виробники супроводжують свою продукцію інструкцією по експлуатації. У керівництві по експлуатації зазвичай описуються способи правильного налаштування і використання техніки, найбільш часті причини її ламання, які можна уникнути. Знання інструкції допоможе зручніше і простіше використовувати машини.

2. Керувати технікою повинен тільки кваліфікований фахівець. Досить часто сьогодні при розширенні свого бізнесу власники спецтехніки наймають працівників, які не мають кваліфікації. Як наслідок, неможливо грамотне управління технікою і виникнення серйозних поломок. Найкраще, якщо керувати машиною буде фахівець, навчений компанією - виробником техніки або офіційним дилером. Грамотний оператор зможе вчасно помітити неполадки в роботі машини, а своєчасне усунення дрібних неполадок допоможе уникнути великих грошових витрат на серйозний ремонт. Те ж саме можна сказати про механіків та слюсарів. Грамотні фахівці цих професій повинні досконало знати пристрій ввіреній їм техніки, вміти проводити самостійно діагностику і заміну вийшли з ладу деталей і механізмів спецтехніки.

3. Вчасно проводити ремонт і проходити технічне обслуговування. Дуже часто при поломці змінюються тільки зламані деталі й не з'ясовуються її причини. При виникненні проблеми не варто обмежуватися усуненням дрібних несправностей. Через деякий час це призведе техніку до повного виходу з ладу, а можливо, до нещасного випадку на виробництві. Фахівці рекомендують у разі необхідності покупки та заміни шин або інших комплектуючих для спеціальної техніки звертатися в спеціалізовані точки продажу, купувати продукцію перевіреної, надійного виробника.