01.11.2021, 10:47

Важливі моменти при виборі електричного візка

Ольга Станішевська | Всі новини автора

Електричні візки заповнили нішу між дизельними навантажувачами та ручними навантажувачами. Є навантажувачі, зроблені для виконання різних цілей, з різною конструкцією піддону та для різних матеріалів.

Є багато причин, чому електричні моделі є чудовою альтернативою для дизельних навантажувачів. У невеликих складах немає достатньої вентиляції, тому не потрібні вихлопні гази. Електровізки екологічні, працюють тихо і вимагають менше обслуговування через те, що вони мають менше частин, що рухаються в порівнянні з двигунами внутрішнього згоряння.

При покупці електровізка є кілька речей, які ви повинні взяти до уваги.

  1. Чи використовуватиметься електровізок у приміщенні або на відкритому повітрі? Для приміщення колеса більш гладкі та ефективніші на рівній поверхні. Візки для відкритого повітря мають великі пневматичні шини.
  2. Яка мінімальна ширина проходу у приміщенні? Якщо у вас маленький склад або невеликий прохід у цеху, може знадобитися вузький візок для роботи в обмежених умовах. Це дозволить уникнути проблем із розмірами вашого навантажувача. Виміряйте ширину та висоту проходів. Перегляньте характеристики навантажувачів, чи підходять габаритні розміри до ваших умов. Є моделі, які можна переміщати у вантажних ліфтах.
  3. Одна з важливих характеристик – номінальна вантажність. Електричний візок, як правило, підіймає не дуже важкі вантажі. Але цього достатньо, щоб перевозити контейнери, матеріали у цеху тощо.
  4. Наскільки високий підйом навантажувача? Якщо електровізок вам потрібний для того, щоб не просто перевозити вантажі, а й підіймати їх на висоту, наприклад, ставити на стелажі, ви повинні придбати відповідну техніку.
  5. При покупці також зважайте на наявність технічного обслуговування. Це може значно продовжити термін служби техніки. Електричні, гідравлічні та механічні системи потребують різного технічного обслуговування та графіків ремонту.
  6. Не забудьте про заряджання акумуляторів.
  7. Вкрай важливо, щоб оператори навантажувачів були кваліфіковані. Неправильне використання може призвести до пошкодження інвентарю, машини та травмування.

Крім того, дуже важливо проводити щоденні перевірки безпеки (не плутайте із профілактичним технічним обслуговуванням). Це має бути зроблено до початку робочої зміни, щоб побачити будь-які потенційні загрози безпеці.