28.11.2022, 22:28

Як стабілізатор напруги здатен врятувати вас зимою 2022

Ольга Станішевська | Всі новини автора
стабілізатор напруги

Зима цьогоріч обіцяє бути складною та холодною: регулярні відключення світла та нестабільність у забезпеченні теплопостачання в українські будинки не можуть гарантувати впевненості, що в зимовий період цього року ваші електроприлади будуть достатньо захищені від негативного впливу, через різке коливання електричного струму.

Розмір найбільш оптимальної напруги в мережі складає: 220 В, частота – 50 Гц. Однак в сьогоднішніх реаліях забезпечити стабільне, регульоване постачання напруги від загального мережевого електропостачання – неможливо. Отже, аби вберегти ваші прилади від надмірної перенапруги та, як наслідок, не допустити їх вихід з ладу, слід придбати прилад індивідуального керування рівнем напруги в електромережі, тобто – стабілізатори напруги, які стануть справжніми рятівниками на зимовий період. 

В чому користь використання стабілізаторів напруги

Стабілізатори напруги – це електричні прилади, які призначені для забезпечення постійного живлення від електроенергії та стримування критичного навантаження на інші девайси, незалежно від змін у постачанні електроенергії. Вони захищають ваші пристрої від перенапруги та інших перебоїв у постачанні електричного живлення під час нестабільної роботи електромережі. 

Стабілізатор напруги підключається до мережі живлення, в якій напруга є нестабільною, натомість всі електроприлади, які потребують захисту від перевантаження, підключаються безпосередньо до стабілізатора. За допомогою приладу, навіть у найбільш нестабільний час (наприклад під час віялових відключень) ваші прилади отримуватимуть саме ту напругу, яку їм необхідно мати, відповідно до їх функціональних характеристик.

Як правильно використовувати стабілізатори

Перед тим як купити стабілізатор напруги, пропонуємо ознайомитись з декількома порадами щодо його використання:

  1. Розташування стабілізатора для побутових потреб повинно бути на тому ж місці, де й встановлений електрощит у будинку.
  2. Періодично вимикати стабілізатор напруги категорично забороняється. Він має працювати цілодобово, адже розрахований на безперервну роботу.
  3. Аби визначити, який саме прилад вам варто придбати, слід звернути увагу на те, скільки фаз електричної напруги наявно у вашому будинку. Для однофазної мережі потрібен стабілізатор із рекомендованим підключенням на 220 В, для трифазної – 380 В.

Якщо вирішите придбати прилад, ви матимете змогу забезпечити стабільне регулювання рівня напруги в електромережі для ваших пристроїв навіть у найбільш нестабільний час. Ознайомитись з широким вибором стабілізаторів напруги можна на сайті allo.ua. І нехай ця зима пройде для вас з найменшими наслідками.