24.12.2022, 13:25

Використання камер відеоспостереження у домашніх системах безпеки

Ольга Станішевська | Всі новини автора
камери відеоспостереження

Одним із найефективніших елементів домашньої системи безпеки є камери відеоспостереження. За допомогою подібного обладнання є можливість бачити та записувати все, що відбувається на об'єкті, а також проводити тонке настроювання реакції на появу різних нештатних ситуацій.

Особливо затребуваними є провідні та бездротові камери відеоспостереження, з якими можна ознайомитись за посиланням: https://hikvision.co.ua/kamery-videonablyudeniya/besprovodnie-wi-fi/. Тобто камера – це основний компонент системи безпеки. І необхідно відповідально поставитися до вибору відповідного обладнання.

Тонкощі вибору камер спостереження для домашньої системи спостереження

Онлайн та офлайн магазини пропонують широкий асортимент камер відеоспостереження для домашніх умов із різними технічними характеристиками. Основне завдання полягає в тому, щоб знайти той оптимальний баланс між потрібними параметрами, можливостями та вартістю обладнання.

Перш ніж розпочати безпосередній вибір, необхідно вирішити, який тип обладнання потрібен – цифрові або аналогові системи відеоспостереження. Якщо говорити про невеликі приміщення, то за вартістю вигідніше буде аналогове обладнання. Устаткування є максимально простим у налаштуванні, надійне та не піддається збоям у роботі. При цьому аналогові камери стають все менш популярними серед покупців. Їм на зміну прийшли гібридні камери спостереження.

IP-камери – це найсучасніший пристрій для створення системи відеоспостереження, в якій сигнал передається відразу ж до інтернету, що дає можливість в режимі реального часу керувати системою віддалено. Ціна на IP-камери вища, якщо порівнювати з аналоговим обладнанням, але цьому сприяють і ширші можливості обладнання. Коли з технологією визначились, необхідно братися безпосередньо до вибору. При виборі слід орієнтуватися на такі параметри:

  • Роздільна здатність зйомки. Чим вищий показник, який визначається в мегапікселях, тим вища деталізація картинки. Для більшості цілей достатньо роздільної здатності в 2-3 мегапікселі. Винятком є ситуації, коли необхідно підвищити деталізацію.
  • Чутливість. Йдеться рівні чутливості матриці до світла. Чим меншим буде цей показник, який визначається в люксах, тим якісніша картинка без освітлення.
  • Фокусування об'єктива. Від цього залежатиме, наскільки широка територія може охоплювати обладнання під час зйомки.
  • Форм-фактор. Вибирається, залежно від того, де встановлюватиметься. Для квартири зазвичай встановлюються кубічні камери спостереження.

Важливо звертати увагу на параметри освітленості об'єкта, що впливає на необхідні характеристики об'єктива, кольоровість та чутливість. Якщо зйомка буде проводитися в умовах постійного освітлення, то може застосовуватися зйомка з фіксованою діафрагмою, низькою роздільною здатністю та низькою чутливістю. Якщо ви хочете постійно контролювати периметр території, можна вибирати моделі з можливістю дистанційного керування положенням.

Висновок

Враховуючи те, наскільки важливим елементом системи безпеки у квартирі чи приватному будинку є камера, до вибору необхідно належати з максимальною відповідальністю. Якщо вам складно самостійно зробити вибір, зверніться за допомогою до спеціалістів спеціалізованого магазину. Але незмінно віддавайте перевагу лише продукції відомих брендів – це гарантія надійності та безпеки.

теги: