26.03.2023, 00:42

Особливості відеоспостереження у дворі приватного будинку

Ольга Станішевська | Всі новини автора

Щоб забезпечити тотальну безпеку на об'єкті, важливо забезпечити захист не лише всередині приміщення, а й прилеглих територій. Це свого роду аналогія забезпечення безпеки вхідних дверей у багатоквартирному будинку. Разом зі спеціалістами компанії https://www.controlmaster.com.ua/ спробуємо розібратися, як забезпечити безпеку прилеглої до будинку території.

Актуальність відеоспостереження у дворі приватного будинку

При грамотній установці системи відеоспостереження на прибудинковій території приватного будинку з'являється можливість захистити від різних факторів:

  • акти вандалізму;
  • випадкове чи навмисне пошкодження майна;
  • викрадення та розкрадання транспортного засобу;
  • проникнення сторонніх осіб на підвал або горище;
  • недобросовісної поведінки мешканців;
  • недобросовісної роботи обслуговуючого персоналу.

І це лише мала частина завдань, які здатні вирішувати система відеоспостереження на прилеглій території. До того ж, власники приватного будинку мають право організовувати відеоспостереження на прилеглих територіях, без будь-яких додаткових дозволів. Але ви повинні розуміти, що щоб уникнути різних проблем, потрібно встановити систему спостереження таким чином, щоб унеможливити попадання в кадр сусідніх ділянок і будинків.

Як правильно організувати системи спостереження на прилеглій території?

Якщо ви хочете не просто встановити камери відеоспостереження, а досягти високої ефективності системи безпеки, необхідно дотримуватись певних правил:

  • Не ігноруйте проектування. Якщо пропустити етап проектування, то висока ймовірність отримати додаткові збитки в майбутньому. Правильно складений проект дає можливість досягти максимальної ефективності за мінімальних вкладень.
  • Принцип відкритості. Якщо установку відеоспостереження було проведено таким чином, що зачіпає територію сусідів, тоді вони обов'язково повинні знати про це. У жодному разі не варто використовувати шпигунське обладнання для прихованої зйомки – це загрожує кримінальною відповідальністю.
  • Не заощаджуйте на обладнанні. Важливо розуміти, що у дворі обладнання перебуватиме постійно під впливом зовнішніх факторів. Для встановлення зазвичай використовуються вуличні моделі з високим індексом захисту.
  • Дистанційний контроль. Якщо ви не завжди можете знаходитися вдома, але хочете бути впевненими у безпеці, контролювати роботи домашнього персоналу тощо, тоді вибирайте камери відеоспостереження з можливістю віддаленого контролю над тим, що відбувається.

відеоспостереження у приватному будинку

Очевидно, що відеоспостереження на прилеглій території приватного будинку – це важливий елемент для забезпечення високого рівня безпеки на об'єкті. Якщо враховувати вищезазначені принципи, ви можете бути впевненими у високій ефективності системи. Довіряйте монтаж виключно професіоналам, які не припустяться помилок, і система безпеки працюватиме стабільно, незалежно від зовнішніх факторів.