23.07.2023, 15:31

Як правильно вибрати диски для свого автомобіля?

Купівля нових дисків - найпростіший спосіб освіжити зовнішній вигляд автомобіля і надати йому більш престижного або спортивного вигляду. Однак вибір правильних моделей не є очевидною справою. Варто розглянути кілька основних питань про сталеві та легкосплавні диски, щоб легше зробити покупку. Після цього можете відвідати магазин https://koleso.ooo/ та підібрати їх до свого авто. Також там можна придбати шини на різні сезони за вигідною ціною.

Які диски довговічніші?

Найпопулярніші алюмінієві колеса створюються за допомогою так званого методу лиття під низьким тиском. Вони мають низьку ціну, але стійкість до пошкоджень і вага найдешевших моделей залишають бажати кращого. Тим не менш, такі диски витримують більше навантажень, ніж традиційні сталеві. З іншого боку, сталеві колеса набагато легше і дешевше відремонтувати, якщо ви потрапите в аварію на дорозі. Однак слід пам'ятати, що якщо ви в'їхали у вибоїну, то в більшості випадків ви все одно пошкодите обід, незалежно від матеріалу, з якого він виготовлений.

Як підібрати диски до автомобіля?

Як і у випадку з автомобільними шинами, на дисках є ряд, здавалося б, загадкових маркувань. Вони дозволяють підібрати диск до шини та автомобіля. Корисно знати, що означає це маркування, але це не обов'язкове знання при покупці. Магазин “Колесо” пропонує інструменти, які дозволяють легко підібрати диски до моделі автомобіля. Професійну підтримку у виборі також надають спеціалізовані консультанти, з якими можна зв'язатися через гарячу лінію.

Конфігуратори виробників колісних дисків також є корисним інструментом, за допомогою якого можна швидко знайти параметри, що підходять для вашого автомобіля. При виборі дисків важливо не приймати на віру інформацію, знайдену на форумах і непрофесійних сайтах. Їх можна використовувати як додаткове джерело інформації, але в першу чергу бажано довіряти фахівцям, які знають колеса зсередини, і перевіреним виробникам.

Найважливіші параметри

Два найважливіші параметри, які ви повинні знати щодо обода, - це крок і кількість кріпильних болтів, включених у послідовність, наприклад, 5×100. Перше значення - це кількість болтів, друге - діаметр кола, на якому описані кріпильні отвори. Наприклад, 5×100 означає, що на вісь нашого автомобіля підійде диск з 5-ма болтами, розташованими по колу діаметром 100 мм. Інформацію про цей параметр можна знайти в інструкції до автомобіля.

Другий важливий параметр, який потрібно знати, - це розмір обода, записаний, наприклад, як 7,5×16. Ці значення є нічим іншим, як шириною обода в дюймах (7,5 дюймів) і його діаметром (16 дюймів).

Знаючи ці два параметри, ви можете віддатися найприємнішому заняттю - пошуку дизайну дисків, який підійде вам найкраще.