06.01.2024, 22:00

Чи вигідно ремонтувати холодильник? Де знайти запчастини?

Вихід з ладу холодильника може зробити ваше життя дуже неприємним. Погане охолодження, шумна робота пристрою або повна його відсутність – це несправності, які важко діагностувати та усунути самостійно. У таких ситуаціях можна викликати людину, яка займається ремонтом побутової техніки, але чи варто ремонтувати холодильник?

На сайті Майстер Плюс ви знайдете все для холода і не тільки. Ви можете купити запчастини для побутової техніки, такі як пральні машини, холодильники, пилососи, мікрохвильові печі, бойлери та інші. Вони пропонують широкий асортимент запчастин, таких як радіодеталі, сантехніка, електротовари, інструменти для ремонту холодильників, хімія, кріплення, фарби та витратні матеріали. На сайті є можливість замовити товари з доставкою або самовивозом. Також, на сайті є розділ зі статтями, які можуть допомогти у виборі запчастин та їх установці.

Ремонт холодильника – перш ніж викликати спеціаліста

Година роботи фахівця з ремонту побутової техніки коштує дорого, плюс вартість проїзду та будь-яких запчастин. Кінцевий рахунок, навіть у разі незначної несправності, може виявитися високим, тому перед тим, як набирати номер сервісної служби, варто перевірити, чи дійсно сталася поломка, яка потребує втручання спеціаліста.

Найпоширеніші проблеми з роботою холодильника

Шумна робота, дивні звуки - кожен холодильник час від часу працює трохи голосніше і може видавати специфічні звуки, особливо це стосується вбудованих холодильників, холодильників з автоматичним розморожуванням і холодильників No Frost. Однак, якщо пристрій шумить більше, ніж зазвичай, або шуми стають особливо заважаючими, варто переконатися, що пристрій правильно налаштовано. Холодильник не повинен щільно прилягати до стіни або стояти на кривій поверхні без рівня. Навіть якщо пристрій встановили правильно, після багатьох років використання холодильник міг стати присунутим до стіни або втратив налаштування рівня. Варто перевірити ці проблеми та правильно розташувати пристрій.

Надлишок води на задній панелі пристрою – вода може навіть капати на задню частину пристрою, якщо пристрій був відкритий протягом тривалого часу, якщо в нього було повторно наповнено велику кількість продуктів кімнатної температури або якщо волога стікає система забита. Тому варто трохи почекати й, можливо, перевірити прохідність водозбірної ями.

Неправильний рівень охолодження - це може бути результатом розміщення пристрою біля радіатора, сонячного вікна або плити. Також справа може бути в неправильних налаштуваннях пристрою. Варто уточнити ці питання перед викликом фахівця.

Якщо поломка холодильника більш серйозна і несправність не піддається легкому усуненню, варто викликати спеціаліста з ремонту холодильників. Якщо обладнання все ще знаходиться на гарантії або ви вибрали продовжену гарантію під час покупки, ви можете скористатися сервісним ремонтом з цієї причини. В інших ситуаціях вам доведеться заплатити за усунення дефекту.

Краще купити новий холодильник чи відремонтувати старий?

На це питання важко відповісти однозначно. Вам варто ремонтувати холодильник тому, що це:

  • Екологія - однозначно для навколишнього середовища краще замінити зламаний елемент пристрою, ніж купувати абсолютно нове обладнання.
  • Зручність – якщо ви задоволені холодильником, яким користуєтеся, він служить за призначенням, вам подобається його естетика, то зручніше залишити його і відремонтувати, ніж шукати новий.
  • Іноді також ціна - якщо поломка не серйозна і запчастини легко отримати, вартість обслуговування не буде високою.

Коли варто купувати новий холодильник?

Коли ціна ремонту дуже висока варто купити новий. Якщо вартість ремонту холодильника може складати 70 або 80% від вартості придбання нового пристрою, або навіть майже дорівнювати їй, покупка нового холодильника здається кращим варіантом. Також коли складно знайти запасні частини, практично не залишається іншого вибору, як шукати новий пристрій.