06.09.2020, 18:11

Обстріли, пожежі і підриви на вибухових пристроях: У ЗСУ на Донбасі є загиблі та поранені

Марина Началова | Всі новини автора
оос

Сьогодні, 6 вересня, збройні формування Російської Федерації порушили домовленості та здійснили прицільний обстріл українських позицій, поранивши військового. А бійці, які були відрізані полум’ям від решти особового складу, нажаль, загинули.

Про це повідомляє прес-центр штабу Об'єднаних сил, передає Час Пік.

Так, сьогодні поблизу населеного пункту Красногорівка ворог відкрив вогонь з автоматичного станкового гранатомета, випустивши при цьому три черги ВОГ-17. У результаті обстрілу отримав поранення військовослужбовець Збройних Сил України, який усував наслідки пожежі на позиції підрозділу Об’єднаних сил. Пораненому захиснику вчасно надана медична допомога. Військовослужбовця доправили до лікувального закладу.

Водночас поблизу населеного пункту Шуми зафіксовано один провокативний постріл з підствольного гранатомета.

Командування Об’єднаних сил наголошує, що в разі повторного відкриття прицільного вогню в бік українських позицій, Об'єднанні сили залишають за собою конституційне право на застосування всіх сил і засобів для стримування збройної агресії Російської Федерації.

Військовослужбовці підрозділів Об'єднаних сил та інших складових сил оборони продовжують гасити осередки пожеж на території Донецької та Луганської областей. Так, ліквідовано пожежу поблизу Луганського, локалізовано – у районах населених пунктів Трьохізбенка та Лопаскине.

На жаль, під час евакуації особового складу двоє українських захисників, обходячи осередок вогню в «сірій зоні», підірвались на невідомому вибуховому пристрої на мінному полі противника. Як повідомлялося раніше, бійці були відрізані полум’ям від решти особового складу поблизу Верхньоторецького. Командування Об’єднаних сил висловлює щирі та глибокі співчуття сім’ям загиблих воїнів.

Сьогодні, слідуючи до місця гасіння окремих осередків тління у районі населеного пункту Новгородське, на невідомому вибуховому пристрої підірвалася автомобільна розливна станція АРС-14. Внаслідок підриву двоє військовослужбовців Об’єднаних сил отримали поранення різного ступеня важкості. Обом бійцям надана медична допомога, їх доправлено до лікувального закладу. 

Об’єднані сили повністю контролюють ситуацію в районі проведення операції на території Луганської та Донецької областей.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк