08.02.2021, 21:30

Зимовий циклон накрив Україну: обмежено рух транспорту, майже 2 тисячі фур "застрягло" на відстої

Марина Началова | Всі новини автора
снег

Сьогодні, 8 лютого, значні опади накрили більшість областей України. Рятувальники працюють у підсиленому режимі, на дорогах обмежено рух транспорту.

Оперативну інформацію оприлюднила прес-служба ДСНС України, передає Час Пік.

Повідомляється, що станом на 20 годину спостерігається місцями невеликий сніг, у Херсонській області – невеликий сніг з дощем, у Закарпатській, Одеській та Миколаївській – невеликий дощ.

За інформацією Укравтодору, проїзд на дорогах загального користування забезпечено, за винятком обмеження руху на окремих ділянках автодоріг.

На час снігопаду КМДА з 15:00 8 лютого заборонила в'їзд фур до Києва задля мінімізації виникнення заторів на автошляхах та забезпечення руху снігоприбиральної техніки.

З метою недопущення накопичення великогабаритного транспорту в межах Київської області обмежено рух великогабаритного транспорту на трасах в межах Київської (М-01 Київ-Чернігів, М-03 Київ-Харків, М-05 Київ-Одеса, М-06 Київ-Чоп, М-07 Київ-Ковель, Н-01 Київ-Знам’янка, Н-08 Бориспіль-Маріуполь), Полтавської (М-03 Київ-Харків, Н-08 Бориспіль-Маріуполь), Рівненської (М-06 Київ-Чоп), Житомирської (М-06 Київ-Чоп, М-07 Київ-Ковель), Черкаської (М-05 Київ-Одеса, Н-01 Київ-Знам’янка, Н-08 Бориспіль-Маріуполь) та Чернігівської (М-01 Київ-Чернігів, Н-07 Київ-Суми) областей.

Обмеження руху також були встановлені на деяких дорогах у Волинській та Вінницькій областях.

Для моніторингу обстановки на випадок ускладнення погодних умов та надання допомоги, у Івано-Франківській та Закарпатській областях на перевалах чергують співробітники ДСНС.

Всього у визначених місцях відстою та об'єктах сервісу знаходиться понад 1 тис. 900 од. великовагового автотранспорту.

Підрозділами ДСНС здійснено буксирування 105 транспортних засобів та надано допомогу 245 особам.

Всього до ліквідації наслідків негоди залучено близько 2 тис. 290 осіб та 1 тис. 860 од. техніки, в тому числі від Укравтодору 2 тис. 77 осіб та 1 тис. 802 од. техніки, від ДСНС 209 осіб та 59 од. техніки.

Рух залізничного транспорту забезпечено. Аеропорти, за винятком міст Вінниця та Чернівці, працюють у штатному режимі.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: