27.05.2021, 14:48

У Сєвєродонецьку "замінували" два вузи: людей евакуювали, поліція шукала вибухівку

В Северодонецке "заминировали" вузы

У Сєвєродонецьку поліцейські, рятувальники, кінологи, експерти-вибухотехніки були підняті по тривозі після анонімних повідомлень про замінування двох вузів.

У Сєвєродонецьку 27 травня о 10:18 та 10:30 на спецлінії "102" та "101" надійшли анонімні повідомлення про мінування двох закладів вищої освіти - Луганського державного університету внутрішніх справ імені Е.О. Дідоренка та Східноукраїнського університету імені В. Даля, повідомляє Час Пік з посиланням на прес-службу Поліції Луганської області.

На об'єктах працювали співробітники поліції, рятувальники, кінологи та експерти-вибухотехніки. Була проведена евакуація студентів, викладачів та персоналу вузів. До будівель, що становлять потенційну небезпеку для цивільного населення, обмежили доступ.

"Варто зазначити, що ЛДУВС імені Е.О. Дідоренка базується у одній будівлі з Сєвєродонецькою загальноосвітньою школою-інтернатом. І саме сьогодні у випускників останній дзвоник, а після отримання повідомлення про «замінування», цей захід вимушено закінчився у сквері. Чуттєве свято прощання не лише зі школою, а з домом зруйнував чийсь дзвінок…", - повідомили у поліції.

Як повідомили правоохоронці, було проведено ретельні огляди трьох корпусів навчальних закладів. У жодному з об'єктів вибухонебезпечних предметів не виявлено.

За даними фактами відкрито кримінальні провадження за ст. 259 України. Наразі правоохоронці вживають заходів щодо встановлення особи або осіб, які зробили неправдиві повідомлення. 

Довідка: Стаття 259 КК України "Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності

  • Завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками, - карається позбавленням волі на строк від двох до шести років.
  • Те саме діяння, якщо об’єктами завідомо неправдивого повідомлення стали критично важливі об’єкти інфраструктури або будівлі чи споруди, що забезпечують діяльність органів державної влади, або заклади охорони здоров’я, або заклади освіти або якщо воно спричинило тяжкі наслідки чи вчинене повторно, карається позбавленням волі на строк від чотирьох до восьми років".

В Северодонецке "заминировали" вузы В Северодонецке "заминировали" вузы В Северодонецке "заминировали" вузы В Северодонецке "заминировали" вузы В Северодонецке "заминировали" вузы В Северодонецке "заминировали" вузы

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк