01.05.2023, 08:33

Ракетна атака Павлограда: в ОВА показали наслідки удару

Віктор Білий | Всі новини автора

Увечері неділі, 30 квітня, росіяни атакували ракетами Дніпропетровську область, 7 з випущених ракет було збито силами ППО, але є і попадання. Дісталося Павлоградському району.

Про це повідомив глава Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак, показавши наслідки удару у своєму Telegram-каналі, передає Час Пік.

"Внаслідок ракетної атаки на Павлоград постраждали 25 людей, серед них - троє дітей", - повідомив Лисак.

За його словами, у місті пошкоджено промислове підприємство, там сталася пожежа. У житловому районі пошкоджено 19 багатоповерхівок, 25 приватних будинків, 6 закладів шкільної та дошкільної освіти, 5 магазинів.

На місці прильотів працюють усі служби, інформація уточнюється.

Також є руйнація й у громадах району. У Вербківській – пошкоджено майже 40 житлових будинків, у Юр'ївській – два. У Межирицькій пошкоджено школу.

Зазначимо, що в ніч проти 1 травня армія РФ здійснила другу поспіль за останні три дні масовану атаку на Україну. За попередньою інформацією, загалом було випущено 18 крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-555. Повітряні сили ЗСУ збили 15 із них.

За повідомленням головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, "ракети запустили приблизно о 02:30 з літаків стратегічної авіації - дев'яти Ту-95 з Оленегірського району (Мурманська область) та двох Ту-160 - з району Каспійського моря".

Київська міська військова адміністрація повідомила, що росіяни атакували не лише ракетами, а й дронами. За попередньою інформацією, всі ракети та безпілотники, що летіли у повітряному просторі Києва, були збиті, а жертв та руйнувань немає. У столиці тривога тривала близько трьох годин.

Читайте також: Замість ППО та станцій РЕБ: на окупованій Луганщині патрулювати небо виведуть бюджетників, - ЛОВА

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк