29.07.2020, 08:29

Військовий парад в Криму: Україна звернулася до Генсека ООН

Военный парад в Крыму: Украина обратилась к Генсеку ООН

Україна звернулася до генсека ООН Антоніу Гутерріша через порушення Росією норм міжнародного права в зв'язку з проведенням в окупованому Криму "військово-морського" параду.

Про це йдеться в листі постійного представника України в ООН Сергія Кислиці, повідомляє Час Пік.

"Постійний представник України при Організації Об'єднаних Націй Сергій Кислиця поінформував Генерального секретаря ООН про проведення так званого "військово-морського параду" підрозділів Чорноморського флоту РФ у тимчасово окупованому РФ Севастополі", - повідомляє прес-служба Постійного представництва України при ООН.

Военный парад в Крыму: Украина обратилась к Генсеку ООН

У листі Кислиця зазначив, що російський військово-морський парад, який пройшов в Севастополі 26 липня, порушує норми міжнародного права, в тому числі - резолюції Генасамблеї ООН.

"Україна засуджує триваючу мілітаризацію Криму, що становить істотну загрозу регіональній безпеці ...

Україна вимагає від Російської Федерації негайно припинити міжнародні протиправні дії проти державного суверенітету і територіальної цілісності України і вжити комплексних заходів по деокупацію частини суверенної території України...", - говорітся в зверненні.

Українська сторона назвала дії Росії "свідомими кроками", спрямованими на ескалацію напруженості в українсько-російських відносинах.

"Україна розглядає проведення цього заходу в тимчасово окупованому місті Севастополі без згоди української сторони як чергове порушення Російською Федерацією норм міжнародного права, в тому числі численних резолюцій Генасамблеї ООН, а також законодавства України", - йдеться в листі.

На прохання України, адресований генеральному секретарю ООН лист буде поширений як офіційний документ Генеральної Асамблеї та Ради Безпеки ООН.

]]>]]>Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении ]]>Час Пик]]>