17.11.2020, 08:02

Повторні місцеві вибори проведуть у чотирьох областях України

Повторные местные выборы проведут в четырех областях Украины

У чотирьох областях України відбудеться повторне голосування на місцевих виборах. Повторні вибори пройдуть у деяких містах у Київській, Чернігівській, Вінницькій та Сумській областях.

Дати голосування поки визначені тільки для міст Бориспіль та Новгород Сіверський. Про це повідомляє Центральна виборча комісія, передає Час Пік.

"Вибори можуть визнатись такими, що не відбулись, наприклад, якщо обрана людина відмовляється від мандату чи посади або якщо виборчий процес був зупинений через введення воєнного або надзвичайного стану.

Поки відомо про 4 області, де знову проведуть голосування: Київська, Чернігівська, Вінницька, Сумська", – йдеться у повідомленні ЦВК.

У місті Новгород-Сіверський 17 січня 2021 р. обиратимуть мера (обраний на виборах 25 жовтня помер). 

У місті Бориспіль 31 січня 2021 року обиратимуть мера (обраний на виборах 25 жовтня помер).

Вибори також відбудуться у місті Бровари - суд призначив повторні вибори Броварського міського голови та депутатів Броварської міської ради, і в селі Уланівка - суд призначив повторні вибори сільського голови. 

Для цих населених пунктів дата проведення повторного голосування на місцевих виборах поки не призначена.

"Не пізніше як за 48 днів до дня голосування політична партія подає до ЦВК копію рішення (з підписом керівника та печаткою партії) про участь її місцевих організацій у цих виборах. 

Порушення порядку висування кандидатів може бути підставою для відмови в реєстрації", - повідомили в ЦВК.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк