10.02.2021, 14:58

Україна пропонує НАТО використовувати повітряний простір над Кримом для польотів та операцій

Украина предлагает НАТО использовать воздушное пространство над Крымом

Україна пропонує використовувати для повітряних операцій НАТО повітряний простір у Сімферопольському районі польотної інформації (РПІ), що включає повітряний простір над суверенною територією України та над відкритими водами Чорного моря, де відповідальність за обслуговування повітряного руху делеговано Україні міжнародними договорами.

Про це 10 лютого заявив міністр інфраструктури України Владислав Криклій під час переговорів із заступником Генерального секретаря НАТО з питань оборонної політики та планування Патріком Тернером, повідомляє Час Пік з посиланням на прес-службу Мініфраструктури.

Зустріч відбулася в рамках робочого візиту урядової делегації на чолі з прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем до Брюсселя.

"У сучасних умовах важливо посилювати контроль цивільного повітряного руху та реагувати на кризові ситуації в районі Чорного моря та зони АТО. Беручи до уваги оновлений бюлетень EASA про безпеку польотів в Сімферопольському районі польотної інформації та скасування обмежень Федерального управління цивільної авіації США на польоти в Сімферопольському РПІ, ми пропонуємо використовувати цю частину повітряного простору для повітряних операцій НАТО з транспортування військ, обладнання, вантажів тощо.

Сподіваємось на підтримку НАТО у моніторингу повітряної ситуації вздовж кордону з Росією", - заявив Владислав Криклій.

Відзначається, що сторони обговорили участь Міністерства інфраструктури в процесі підготовки проведення спільних навчань Україна-НАТО у Чорному морі Coherent Resilience 2021, а також у процесі створення в Україні національної системи стійкості.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: