08.04.2021, 08:31

Країни НАТО та США обговорили зростання російської військової активності біля кордонів України

рост российской военной активности у границ Украины

США, Великобританія, Канада, Литва та Польща обговорили зростання російської військової активності в безпосередній близькості до кордонів України.

Виконуюча обов'язки заступника міністра оборони США з політичних питань Аманда Дорі взяла участь в онлайн-зустрічі з колегами з Канади, Литви, Польщі та Великобританії. У ході зустрічі сторони обговорили зростаючу російську агресію на сході України та посилення російських сил поблизу українських кордонів. Про це 7 квітня повідомила прес-служба Пентагону, передає Час Пік.

Організатором зустрічі виступив міністр оборони Великобританії Бен Уоллес.

Всі учасники зустрічі "висловили занепокоєність" через посилення військової активності Росії поблизу кордонів України.

Представники США, Британії, Литви, Польщі та Канади підтвердили "непохитну підтримку" суверенітету, територіальної цілісності та євроатлантичних устремлінь України.

Лідери країн також підтвердили свою прихильність забезпеченню підготовки та підтримки для нарощування потенціалу українських сил зі збереження територіальної цілісності країни та продовження руху до оперативної сумісності з НАТО.

"Дестабілізуючі дії Росії підривають деескалацію напруженості, яка була досягнута угодою за посередництва ОБСЄ 27 липня 2020 року", - зазначили в Держдепартаменті США, коментуючи підсумки зустрічі.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк