26.04.2021, 17:22

Зеленський: "Все йде до того, що зустріч з Путіним відбудеться"

Марина Началова | Всі новини автора
зеленский

Президент України Володимир Зеленський вважає, що зустріч з президентом Росії Володимиром Путіним відбудеться найближчим часом.

Про це Зеленський заявив сьогодні під час відвідування Чорнобильської АЕС, передає Час Пік з посиланням на прес-службу ОПУ.

Відповідаючи на запитання журналістів про те, чи відбудеться зустріч з президентом Росії Володимиром Путіним, глава Української держави зазначив, що «все йде до того, що ця зустріч відбудеться».

«Я запропонував – ви це чули – зустрітися на Донбасі. Президент РФ підтвердив бажання зустрітися, але запропонував мені зустрітися в Москві. Я вже дав завдання керівнику Офісу Президента Андрію Єрмаку, щоб він з’єднувався з адміністрацією Путіна, і вони знайшли порозуміння щодо термінів і місця, де ми можемо зустрітися. Я вважаю, що головне – це суть, про що. А де й коли – це вже деталі», – зауважив Зеленський.

Також президент заявив, що переговори про повернення до режиму всеосяжного припинення вогню на Донбасі напередодні Великодніх свят перебувають на фінальному етапі.

«Засідання Тристоронньої контактної групи, передусім робочої групи з питань безпеки, буде продовжуватися 27 квітня. Мені здається, всі сторони вже все погодили. Але не погодили лише документальне формулювання цієї згоди. Ми дуже цього прагнемо. Дуже хочеться, щоб на Великдень не було пострілів, не було смертей. Для цього українська сторона вже все зробила», – зазначив Зеленський.

Нагадаємо, Зеленський закликав змінити Мінські угоди і розширити "нормандський формат".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк