25.05.2021, 11:00

Україна з 26 травня припиняє авіасполучення з Білоруссю

Украина с 26 мая прекращает авиасообщение с Беларусью

Кабінет міністрів прийняв рішення про припинення авіасполучення між Україною та Білоруссю з 26 травня і заборонив польоти над білоруською територією.

Українським авіакомпаніям з 26 травня буде заборонено виконувати польоти в повітряному просторі Республіки Білорусь. Про це на позачерговому засіданні 25 травня повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, передає Час Пік.

"З 00 год. 00 хв 26 травня Україна припиняє авіасполучення з Білоруссю. Щойно на позачерговому засіданні Уряд доручив Мінінфраструктури, Державіаслужбі та ДП "Украерорух" вжити для цього необхідних заходів", - повідомив Шмигаль у своєму Telegram-каналі.

Згідно з рішенням уряду, українським авіакомпаніям та літакам буде заборонено виконувати польоти в повітряному просторі Білорусі.

Держприкордонслужба отримала доручення припинити оформлення пасажирів у митних пунктах аеропортів, що прямують з Білорусі або до Білорусі.

"Ситуація з примусовою посадкою літака компанії Ryanair у Мінську є порушенням Конвенції про міжнародну цивільну авіацію. Рішення нашого Уряду спрямоване на забезпечення безпеки польотів і пасажирів", - прокоментував рішення Кабміну Шмигаль.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: