22.07.2021, 14:50

У МЗС Росії пояснили, навіщо подали скаргу проти України до Європейського суду

Ольга Романец | Всі новини автора
МИД РФ

У Міністерстві закордонних справ Росії вважають, що скаргу до Європейського суду з прав людини проти України подали через "численні порушення прав людини", які мають "серйозний масив доказів".

Про це повідомила прес-служба МЗС Росії, передає Час Пік.

У МЗС РФ відзначили, що всі претензії, що містяться в російському позові до України, підкріплені серйозним масивом доказів, який був накопичений за ці роки.

"Даний крок назрів вже давно. Ситуація, що склалася на Україні не залишила Росії іншого вибору, крім задіяння міжнародних судових інстанцій. Йдеться про дискримінацію російськомовного населення, включаючи поразку в освітніх правах; переслідуванні журналістів і ЗМІ, систематичних звірствах, чинних щодо жителів Донбасу в ході так званої антитерористичної операції, розгорнутої Києвом проти власного населення, а також згубних наслідках дій київської влади на населення як прикордонних російських територій, включаючи водну блокаду Криму, так і інших держав - у зв'язку з незакриттям повітряного простору України, що спричинило катастрофу рейсу МН-17", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Російська Федерація звернулася до Європейського суду з прав людини з міждержавною скаргою проти України. Скарга стосується 10 "порушень".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: