04.08.2021, 11:34

Розпочалася підготовка візиту Володимира Зеленського до Вашингтона

Началась подготовка визита Владимира Зеленского в Вашингтон

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та голова Офісу Президента Андрій Єрмак прибули до США для підготовки візиту Володимира Зеленського до Вашингтона.

Вони повинні підготувати перший офіційний візит президента України Володимира Зеленського до США, який відбудеться вже 30 серпня. Про це повідомив глава МЗС Дмитро Кулеба на своїй сторінці в Facebook, передає Час Пік.

"У лютому я провів першу розмову з Держсекретарем США Ентоні Блінкеном. Це був перший офіційний контакт нової американської адміністрації з Україною. Сьогодні ми з Андрій Єрмак у Вашингтоні для підготовки першого офіційного візиту Президента України Володимир Зеленський до Вашингтона на запрошення Президента США Джозефа Байдена, який відбудеться вже 30 серпня", - написав Кулеба.

Глава українського відомства розповів, що під час візиту заплановано зустрічі з радником президента США з нацбезпеки Джейкобом Салліваном, держсекретарем Ентоні Блінкеном, сенаторами та американськими аналітиками.

"У президентів є низка великих тем. Але якими б вони не були, не буде жодних «підвищених тонів» або якогось шантажу. Буде розмова союзників, які спільно працюють над вирішенням складних проблем безпеки і процвітання України, Європи та євроатлантичного простору", - написав Кулеба.

Читайте також: В Україні перейменували День захисника: як тепер називається свято

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк