07.09.2021, 18:00

Береза: "Зеленський, хочу нагадати Вам, чому в Україні були Майдани"

Марина Началова | Всі новини автора

Екс-депутат Верховної Ради Борислав Береза натякнув президенту Володимиру Зеленському на долю Януковича, якщо у владних колах не припиниться кругова порука.

Про це Береза написав пост у Фейсбуці, передає Час Пік.

"Володимир Зеленський, хочу нагадати Вам чому в Україні були Майдани. Тому що був запит на справедливість, але він владою не задовольнявся. Навпаки, суди продавали рішення, корупція збільшувалася, влада захищала своїх, та атакувала тих, хто був в опозиції до неї. Тоді депутатів, міністрів, прокурорів, ментів та близьких до влади не чіпали. Бо це була кругова порука. І до чого це призвело?" - пише Береза.

Він пригадав нещодавній скандал з депутатом від "Слуги народу" Олександром Трухіним, який 23 серпня під Києвом здійснив ДТП, у якій постраждало 6 осіб, і намагався "зам'яти" цю тему у ЗМІ.

"Зараз цікаво те, що історія повторюється. Наприклад, є Трухін, який скоїв ДТП у стані алкогольного сп'яніння. І по ньому немає жодних рухів. А якщо б це ДТП скоїв хтось з опозиції або з критиків чинної влади, то через який час він би вже був затриманий з дозволу Генпрокурора? А ще, є Андрій Клочко, в якого мама не з великого бізнесу, але останні два роки, почала скуповувати нерухомість та земельні ділянки. Цікаво, що скуповувати почала лише після того, як її син, Андрій Клочко, став нардепом та Головою Комітету від вашої партії "Слуга народу", пане Зеленський. Співпадіння? Може й так. Але чомусь досі не чути заяви Генпрокурора, що з Клочка вже знята недоторканність та почались слідчі дії. Це теж співпадіння? Може і так, але мені чомусь здається, що справа в іншому і ми знов бачимо ту ж саму кругову поруку, коли одні злодії покривають інших в обмін на лояльність до себе. А те, що гвалтівник Іванісов та наркоман, звинувачений НАБУ у корупції, Юрченко і далі сидять у ВР, яскраво говоре нам про те, що Ви готові обмінювати їх лояльність на те, що їх не чіпатимуть. Знаєте до чого це призведе? Воно вам треба?" - зазначив Береза.

Він також нагадав про ситуацію на довиборах у Верховну Раду у Черкаській області, де "слуги" висунули кандидатом мера Золотоноші Віталія Войцеховського. За словами Берези, заради його перемоги навіть перенесли центр одномандатного виборчого округу №197 з Каніва до Золотоноші.

"Ми ж з Вами, Володимире Александровичу, розуміємо, що це ганебне використання адмінресурсу. Так хочеться отримати ще одного слугу у ВР, що йдете на порушення? "Це дрібно, Хоботов".(с) А ще протизаконно", - заявив екс-нардеп.

"Пане, президенте, закінчуйте покривати своїх холуїв та пришвидшувати Майдан. Бо велике горе накличете, і на себе, і на Україну. Повірте, що Януковіч теж тішив себе думками, що в нього гарний рейтинг. І де той Янукович? Тож робіть висновки, пане Зеленський. Хоча і не впевнений, що вам це треба. Бо дуже Вам подобається влада. А це вже маніакальна жага до влади, яка ні до чого хорошого не приведе. Це життя, а не зйомки фільму. Дублів не існує, тож перезняти не вдасться", - написав Береза.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк