15.10.2021, 12:33

У МЗС України засудили перепис населення в окупованому Криму

Ольга Романец | Всі новини автора
Крым

15 жовтня Російська Федерація почала перепис населення в окупованих Автономній Республіці Крим та місті Севастополь. Україна просить міжнародних партнерів не визнавати результатів цього процесу.

Про це йдеться в заяві Міністерства закордонних справ, передає Час Пік.

"Україна засуджує проведення Російською Федерацією всеросійського перепису населення на території тимчасово окупованої Автономної Республіки Крим та м. Севастополь. Такі дії РФ спрямовані проти державного суверенітету і територіальної цілісності України і є продовженням спроб легітимізувати спробу анексії тимчасово окупованого Криму, поширити на його територію дію російського законодавства", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що перепис на тимчасово окупованій території є "недружнім актом" щодо України, і в Києві залишають за собою "право застосування реторсій".

"МЗС України зазначає, що основою для оцінки ситуації в Криму може бути тільки неупереджений і об'єктивний моніторинг з боку міжнародних організацій, які мають відповідний мандат, який здійснюється відповідно до законодавства України і норм міжнародного права, а також правозахисних неурядових організацій. Закликаємо міжнародне співтовариство засудити проведення Росією всеросійського перепису населення на тимчасово окупованій території України, не визнавати і не використовувати його результати", - резюмували в Міністерстві.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: