21.02.2022, 23:26

"Ми готові негайно відреагувати": Байден підпише указ про введення нових санкцій

Байден

Реакція Президента США Джо Байдена на різкий крок Путіна про визнання "республіками" окупованих районів Донбасу не змусила себе довго чекати. На сайті Білого дому з'явилася інформація про те, що глава США готовий підписати указ про введення нових санкцій.

У повідомленні, зокрема, йдеться про те, що в США подібного кроку з боку Росії очікували і "готові негайно реагувати", повідомляє Час Пік з посиланням на іноземні ЗМІ.

Байден незабаром видасть указ (Executive Order), який забороняє нові інвестиції, торгівлю та фінансування з боку США щодо "так званих регіонів ДНР і ЛНР України". Також даний указ передбачає накладення санкцій на будь-яку особу, яка вирішила діяти в цих окупованих регіонах.

Найближчим часом Держдепартамент та Казначейство США отримають додаткову інформацію, а Білий дім оголосить про додаткові заходи, пов'язані з сьогоднішнім грубим порушенням Росією міжнародних зобов'язань.

Крім того, в Білому домі уточнюють, що дані заходи є "окремими" і будуть доповнювати суворі економічні санкції:

"Для ясності: ці заходи є окремими і доповнюють швидкі і суворі економічні заходи, які ми готуємо в координації з союзниками і партнерами, якщо Росія продовжить вторгнення в Україну", – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, сьогодні, 21 лютого, президент РФ Володимир Путін підписав указ про визнання "незалежними республіками" захоплені Росією території Донецької та Луганської областей.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк