18.08.2022, 13:02

Зустріч Зеленського з Гутеррешем і Ердоганом: чого чекати від переговорів

Віктор Білий | Всі новини автора

Сьогодні, 18 серпня, у Львові відбудуться тристоронні переговори між президентами України та Туреччини Володимиром Зеленським та Реджепом Тайіпом Ердоганом, а також генсеком ООН Антоніу Гутеррешом.

Турецька сторона повідомляла, що однією з цих переговорів стану перспективи дипломатичного врегулювання війни Росії проти України, передає Час Пік.

Президент України Володимир Зеленський прийме Ердогана та Гутерреша у палаці Потоцьких у центрі Львова.

Очікується, що після тристоронньої зустрічі Ердоган, Зеленський та Гутерреш проведуть спільну пресконференцію.

Ердоган може запропонувати Зеленському організувати зустріч із Путіним.

"Очікується, що Ердоган запропонує Зеленському організувати його зустріч із Путіним", - повідомляє турецький телеканал A Haber з посиланням на джерела.

Увечері 17 серпня, напередодні цих переговорів, Володимир Зеленський виключив можливість переговорів з Росією навіть через посередників - до тих пір, поки Росія має намір продовжувати війну.

"Ми роками хотіли переговорів, знаючи, що будь-якої миті може відбутися повномасштабне вторгнення і що ми не можемо жити постійно з тем, що буде повномасштабна війна. Ми розуміли, хто наш сусід і що загалом відбувається, але Росія обрала цей шлях, шлях руйнування всього живого, що є в Україні. Їй не був потрібен ніякий посередник", - заявив президент.

Зеленський пояснив, що переговори неможливо вести через те, що Кремль не хоче закінчувати війну.

"Тому мати або шукати посередників між країною, яка захищає свою землю, і країною, яка вирішила її повністю зруйнувати... Вони нелюди. Які можуть бути посередники між людьми та звіром? Ви не знайдете посередників, тому що Росія не хоче закінчувати цю війну", - Заявив Зеленський.

Читайте також: "Без жодних умов": Зеленський зажадав відведення російських військ від ЗАЕС

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: