04.10.2022, 12:23

Україна офіційно відмовилася від будь-яких переговорів із Путіним: Зеленський підписав указ

Віктор Білий | Всі новини автора

Президент України Володимир Зеленський підписав указ, яким ввів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони від 30 вересня.

Текст відповідного документа (указ №679/2022) був опублікований на сайті Офісу президента України 4 жовтня, передає Час Пік.

"З огляду на результати засідання Ставки Верховного Головнокомандувача та заслухавши членів Ради національної безпеки та оборони України, Рада національної безпеки та оборони України вирішила констатувати неможливість проведення переговорів з президентом Російської Федерації В.Путіним", - йдеться у повідомленні.

При цьому в указі рекомендується Верховній Раді ухвалення "відповідних законопроєктів про належне санкційне та інше реагування на ескалацію з боку Російської Федерації", а уряду "в умовах ескалації з боку Російської Федерації" забезпечити посилення обороноздатності України "шляхом збільшення постачання військово-технічної допомоги Україні".

Першим пунктом у рішенні Ради національної безпеки вказано наступне: "Констатувати неможливість переговорів з президентом Російської Федерації В. Путіним".

Зазначимо, що свій підпис під ним Зеленський поставив ще в день засідання РНБО (30 вересня).

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: