11.10.2022, 17:28

Зеленський виступив на саміті G7 і запропонував "формулу миру"

Марина Началова | Всі новини автора

Сьогодні президент України Володимир Зеленський дистанційно виступив на засіданні "Великої сімки".

Голова нашої держави запропонував "формулу миру", передає Час Пік.

Ця формула складається з таких пунктів:

1. Оборонна підтримка, повітряний щит для України. Якщо Україна отримає достатню кількість сучасних та ефективних систем ППО, ракетний терор Росії перестане працювати.

2. Територіальна цілісність України.

3. Покарання агресора. За словами Зеленського, Росію необхідно повністю ізолювати і покарати політично і санкційно. Потрібен новий сильний санкційний пакет. Переговори можуть бути лише з іншим керівником Росії, не з Путіним.

"Коли Росія атакує енергетичний сектор і енергетичну стабільність наших країн, треба заблокувати санкціями її енергетичний сектор, зламати стабільність російських доходів від торгівлі нафтою та газом. Потрібна жорстка цінова стеля для експорту нафти й газу з Росії – нуль прибутку для держави-терориста. Саме такі кроки можуть наблизити мир: вони спонукають державу-терориста задуматись про мир, про невигідність війни.

Треба визнати й очевидний факт: із цим керівником Росії, який не має майбутнього, не може бути й діалогу. Розмови можуть бути або з іншим керівником Росії – який визнаватиме Статут ООН, базові принципи людяності і територіальну цілісність України, – або в іншій конфігурації, щоб ключовий терорист не мав можливості завдяки терору впливати на ключові рішення. Зараз одна людина блокує мир – і ця людина у Москві", - сказав Зеленський.

Також президент запропонував розмістити місію міжнародних спостерігачів на кордоні України та Білорусі, щоб зняти ризики провокацій.

Як повідомлялося, сьогодні Зеленський провів засідання Ставки Верховного Головнокомандувача.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: