03.02.2024, 14:24

Польський президент заявив, що Україна "точно поверне Луганськ та Донецьк, але Крим - місце особливе": Посол України відреагував

яфйцічс

Анджей Дуда висловив невпевненість щодо того, чи зможе Україна повернути Крим. На заяву польського президента відреагувало посольство України у Польщі, повідомивши, що деокупація Криму є спільним обов’язком.

Український посол Василь Зварич виступив із заявою щодо неодмінної деокупації півострова. Реакція посла з'явилася ]]>Twitter]]> (Х) після заяви Дуди в інтерв’ю Kanal ]]>Zero]]>, передає Час Пік.

"Сьогодні Росія намагається перемогти в Україні. Я скажу так: якщо Росія збереже території України, то фактично це буде перемога Росії та тоді ймовірність нового нападу з боку Росії буде дуже високою", - заявив Дуда.

Відповідаючи на запитання, чи може Україна повернути тимчасово окуповані території, в тому числі Крим, польський президент сказав: "Я не знаю, чи поверне Україна Крим, але я вірю, що вона поверне собі Донецьк і Луганськ".

Дуда наголосив, що Крим, на його думку, є "доволі особливим місцем, яке довший час було в руках Росії, якщо подивитися на це історично".

"Крим є особливим місцем, зокрема з історичних причин. Тому що насправді, якщо дивитися історично, тривалий час він був під контролем Росії", – сказав президент Польщі.

На заяву Анджея Дуди відреагував уповноважений посол України у Польщі Василь Зварич. Він заявив, що "Крим – це Україна, і Україною залишиться".

"Тимчасова окупація Росією Криму є воєнним злочином, за який вона буде покарана. Деокупація Криму є нашим спільним завданням і обов’язком перед вільним світом. Ми це зробимо без сумніву. Ми віримо і працюємо разом", – резюмував Василь Зварич.

У відповідь на реакцію українського посольства Анджей Дуда заявив, що його позиція щодо війни Росії проти України є однозначною та зрозумілою. Також польський президент зазначив, що окупація Росією будь-яких територій України, включно із Кримом, є злочином, а російський імперіалізм потрібно зупинити.

Читайте також:

У Кривому Розі шахеди атакували електропідстанцію: тисячі людей лишились без електрики та тепла

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк