25.06.2024, 18:12

Рада ЄС схвалила угоду про гарантії безпеки з Україною

прлод

Європейська рада схвалила історичну угоду про гарантії безпеки з Україною. Ймовірно, документ можуть підписати вже цього тижня.

Про це повідомила міністр закордонних справ Бельгії Аджа Лябіб на нещодавній пресконференції, передає Час Пік.

"Сьогодні вранці Рада ЄС схвалила проєкт спільного безпекового зобов'язання між Європейським союзом та Україною", - заявила Лябіб.

Цей крок знаменує новий етап у співпраці між ЄС та Україною, підкреслюючи готовність Європейського Союзу забезпечити підтримку безпеки свого східного партнера.

Лябіб також підкреслила важливість цієї події в контексті майбутніх перемовин про вступ України до Європейського Союзу, які розпочнуться сьогодні вдень. Вона зазначила, що ця угода є не лише символом солідарності, але й конкретним кроком у напрямку інтеграції України до європейської спільноти.

"Я маю згадати про відкриття переговорів про вступ до ЄС сьогодні вдень", - зазначила вона, підкреслюючи важливість синхронізації цих процесів для максимального впливу на регіональну безпеку та стабільність.

Окрім цього, Лябіб повідомила про підготовку до наступного саміту Європейської ради, який відбудеться наприкінці цього тижня в Брюсселі. За її словами, цей саміт стане платформою для подальшого обговорення та конкретизації підтримки України.

"Ця Європейська рада дасть повне уявлення про нашу підтримку України в усіх її проявах", - підкреслила міністр.

Очікується, що на саміті буде розглянуто низку питань, пов'язаних з економічною, політичною та військовою допомогою Україні, що ще більше зміцнить партнерські відносини між ЄС та Україною.

Цей крок Європейської ради став важливим сигналом для міжнародної спільноти про незмінну підтримку Європейським Союзом України в її боротьбі за суверенітет та територіальну цілісність.

Читайте також:

Російська "дочка" найбільшого банку Китаю згортає роботу з банками РФ, - ЗМІ

Ключові характеристики та переваги геймерських крісел

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк