03.07.2024, 19:17

НАТО домовилося виділити Україні 40 мільярдів євро військової допомоги

Марина Гончар | Всі новини автора
нато

Країни-члени НАТО досягли домовленості про надання Україні військової допомоги на суму 40 мільярдів євро. Ця фінансова підтримка надійде до Києва протягом наступного року.

Про це повідомило видання Reuters, передає Час Пік.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг закликав членів Альянсу зберегти обсяги військової підтримки України на рівні, який був встановлений після початку повномасштабного вторгнення Росії. Цей рівень фінансування становить приблизно 40 мільярдів євро на рік.

Офіційне підписання угоди відбудеться наступного тижня у Вашингтоні. Лідери країн НАТО зберуться на саміт Організації Північноатлантичного договору з 9 по 11 липня, щоб обговорити ключові питання безпеки та відзначити 75-ту річницю створення військового Альянсу.

Президент України Володимир Зеленський та генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг висловили свої очікування від цього важливого заходу. Зеленський підкреслив готовність членів Альянсу забезпечити Україну необхідними оборонними засобами, зокрема системами протиповітряної та протиракетної оборони. Він також наголосив на важливості підтримки України у її боротьбі за незалежність та територіальну цілісність.

Єнс Столтенберг підтвердив, що країни НАТО готові продовжувати надавати суттєву військову підтримку Україні. За його словами, збереження поточного рівня допомоги є критично важливим для забезпечення безпеки та стабільності в регіоні.

Агентство Reuters також повідомило, що на саміті у Вашингтоні Україна може отримати позитивні новини щодо додаткових систем протиповітряної оборони. Це стане важливим кроком у зміцненні оборонних можливостей країни та підвищенні її здатності протистояти агресії з боку Росії.

Читайте також: В Україні відкриють офіс Всесвітньої продовольчої програми ООН

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк