07.07.2024, 07:38

Орбан прагне переключити увагу Заходу з підтримки України на мирні переговори – ISW

порлол

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан прагне переключити увагу Заходу на можливі мирні переговори щодо війни Росії проти України. Його зусилля перш за все направлені на підрив європейської підтримки України.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (]]>ISW]]>), передає Час Пік.

Угорський прем'єр-міністр Віктор Орбан активізував свої зусилля для зміщення уваги західних країн від надання допомоги Україні до можливих мирних переговорів з російськими агресорами. Його основна мета - підірвати європейську підтримку України та перевести дискусію на інший трек.

Орбан намагається виступити в ролі посередника між сторонами конфлікту, пропонуючи своє посередництво для припинення бойових дій в Україні. Це відбувається попри те, що російський президент Володимир Путін раніше відмовився від будь-яких переговорів щодо припинення війни.

Аналітики звернули увагу на статтю Орбана у виданні Newsweek, опубліковану 5 липня. У своїй статті він критикує Захід за те, що ті "обрали війну", а не мир, для підтримки якого, за його словами, було створено блок НАТО.

"Зусилля Орбана підштовхнути до переговорів, ймовірно, є частиною його поточних зусиль перемістити європейський фокус на дискусії про мирні переговори, а не на дискусії про військову підтримку України", - йдеться у звіті.

Інститут нагадує, що Орбан неодноразово намагався зірвати допомогу Україні з боку Європейського Союзу. Його зусилля включають блокування санкцій проти Росії та намагання запобігти наданню військової допомоги Україні. Орбан використовує свою позицію в Європейському Союзі для впливу на політику блоку щодо України.

Якщо йому вдасться змінити думку деяких європейських лідерів, це може призвести до зменшення військової та фінансової підтримки України. У такому випадку, Україна може залишитися вразливою перед російською агресією.

Попри всі зусилля Орбана, більшість європейських країн залишається відданими підтримці України в її боротьбі за суверенітет та територіальну цілісність. Однак, його постійні спроби змінити фокус можуть створити додаткові виклики для європейської єдності у цьому питанні.

Читайте також:

У США анонсували нові заяви щодо F-16 для України: що відомо

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк