20.07.2024, 18:51

В Україну прибув держсекретар Ватикану

Госсекретарь Ватикана Пьетро Паролин

Державний секретар Святого Престолу кардинал П'єтро Паролін перебуває в Україні з візитом вперше з початку повномасштабної війни. Під час поїздки ієрарх зустрінеться з представниками влади та релігійними лідерами.

Державний секретар Ватикану кардинал П'єтро Паролін перебуває в Україні з візитом. Перша зупинка папського легату була у Львові, де кардинал зустрівся з ієрархами Римо-католицької церкви в Україні та представниками місцевої влади. Про це ]]>повідомив ]]>голова Львівської ОВА Максим Козицький, передає Час Пік.

"Візит кардинала розпочався 20 липня у Львові, де він зустрівся з місцевою духовною та світською владою. Далі у програмі Пароліна - поїздка до Одеси. У неділю, 21 липня, католицький ієрарх очолить святу месу у місті Бердичеві (Житомирська область), куди наразі здійснюють паломництво католики. Після цього кардинал має намір відвідати в Києві грекокатолицький кафедральний собор і зустрітися з Верховним архієпископом Київським та Галицьким Святославом Шевчуком", - ]]>повідомляється ]]>на сайті Святого престолу.

За словами самого Пароліна, папа відправив його до "пошматованої" України не лише для участі в релігійних заходах. Він також планує зустрітися з представниками української влади та з Президентом України Володимиром Зеленським.

"Після недільних святкувань буде можливість зустрітися з владою, починаючи, гадаю, з президента. Там, звичайно, ми говоритимемо про мир, про можливі перспективи миру", - наголосив кардинал.

В Украину прибыл госсекретарь Ватикана В Украину прибыл госсекретарь Ватикана В Украину прибыл госсекретарь Ватикана В Украину прибыл госсекретарь Ватикана

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: