21.07.2024, 19:17

Зеленський заявив про готовність до переговорів із Путіним: подробиці

Марина Гончар | Всі новини автора
зеленський

Україна прагне якнайшвидшого встановлення миру на своїй території. Президент України Володимир Зеленський заявив, що не виключає можливості особистої зустрічі та переговорів із російським диктатором Володимиром Путіним, аби покласти край війні.

Про це він сказав під час інтерв'ю ]]>BBC]]>, передає Час Пік.

Зеленський підкреслив, що готовий обговорювати мир тільки на умовах України, які базуються на статуті ООН. За його словами, такі переговори можуть бути проведені в рамках Другого Саміту миру. Президент зазначив, що не важливо, хто буде представляти Росію на цих переговорах, головне, щоб ця особа мала вплив на політику у РФ.

"Ми завжди говорили - ми бачимо, що на другому саміті миру, якщо буде готовий повністю план, і якщо Росія буде готова проговорювати цей план і домовлятися про закінчення війни, згідно зі статутом ООН, і вирішення всіх тих криз, які вони принесли, то ми будемо готові говорити разом із партнерами, з представниками Росії. Буде це Путін чи не Путін - яка різниця, давайте чесно", - наголосив Володимир Зеленський.

Президент також зазначив, що для наближення таких переговорів необхідна підтримка України з боку міжнародних союзників. Він підкреслив важливість об'єднання світової спільноти навколо України для досягнення миру.

"Якщо ми хочемо закінчити війну, і в нас є всі сили для цього, якщо світ буде об'єднаний навколо України - ми будемо говорити з тими, хто в Росії все вирішує", - додав Зеленський.

Нагадаємо, що 14 червня Володимир Путін, виступаючи перед керівництвом МЗС РФ, озвучив умови, на яких Москва готова припинити бойові дії в Україні. Серед цих умов: виведення українських військ з територій Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей, гарантії нейтрального статусу з боку Києва, визнання анексії Криму та вказаних областей територією Росії.

Заява Зеленського про готовність до переговорів із Путіним демонструє прагнення України до миру, проте на власних умовах, що забезпечують суверенітет та територіальну цілісність держави. Важливу роль у цьому процесі відіграватиме підтримка міжнародної спільноти та готовність Росії йти на компроміси відповідно до міжнародного права.

Читайте також: Зберегти території чи зберегти життя людей?: Зеленський висловив думку

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк