06.08.2024, 12:51

У Європарламенті закликали країни ЄС збільшити обсяги постачання зброї Україні

апрпоро

У Європарламенті все більше звучать заклики щодо активнішої підтримки України у її боротьбі проти агресії. Голова комітету з оборони Європарламенту Марі-Агнес Штрак-Ціммерманн звернулася до урядів Німеччини та інших країн Європейського Союзу з проханням збільшити обсяги постачання зброї Україні.

Про це, з посиланням на ]]>ZDF]]>, передає Час Пік.

Вона підкреслила, що поставки американських винищувачів F-16 мають важливе значення і є ефективною підтримкою для українських сил.

"Це важливий сигнал і ефективна підтримка, що F-16 нарешті поставляються", - зазначила Штрак-Ціммерманн.

Політик наголосила, що Європа не може дозволити собі втрачати пильність і повинна продовжувати підтримувати Україну на всіх фронтах.

"Усі держави - не тільки Німеччина - повинні зробити все можливе, щоб захистити Україну і дати їй можливість продовжувати захищати себе", - підкреслила вона.

На думку Штрак-Ціммерманн, підтримка повинна включати не тільки постачання зброї, але й забезпечення ефективності вже наявних систем, зокрема ППО. Вона також висловила необхідність постачання крилатих ракет Taurus, незважаючи на можливі заперечення з боку німецької канцелярії.

Цей заклик до дії відображає посилення європейської солідарності з Україною та бажання підтримати її у протистоянні агресії, забезпечуючи їй необхідні ресурси для продовження боротьби за незалежність та територіальну цілісність.

Читайте також:

Росіяни заявили про атаку на Курську область: пролунали потужні вибухи

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк