24.08.2024, 11:40

Зеленський підписав закон про заборону релігійних організацій, пов'язаних з РФ

Зеленский подписал закон о запрете религиозных организаций, связанных с РФ

Президент України Володимир Зеленський 24 серпня підписав закон про заборону діяльності в Україні Російської православної церкви та пов'язаних з нею релігійних організацій.

Президент України Володимир Зеленський підписав законопроєкт ]]>№8371 ]]>"Про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності в Україні релігійних організацій", повідомляє Час Пік.

23 серпня документ підписав голова Верховної Ради Руслан Стефанчук. Законопроєкт, який забороняє діяльність релігійних організацій, пов'язаних з РФ, зокрема Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП), Верховна Рада України ухвалила у другому читанні в цілому 20 серпня. За цей законпроєкт проголосувало 265 народних депутатів.

Закон про регулювання діяльності релігійних організацій має унеможливити діяльність в Україні церков, якими керує Росія.

Релігійні організації, які підозрюються у співпраці з Російською православною церквою, перевірятимуться відповідною експертною комісією. Її має створити Державна служба України з етнополітики та свободи совісті. В разі виявлення порушень релігійним організаціям після рішення комісії нададуть 9 місяців, щоб розірвати зв'язки з РФ.

Закон набуде чинності через 30 днів після його підписання та оприлюднення.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк