30.09.2024, 12:26

Влада України розпочала підготовку до виборів: ЦВК видала нову постанову

Віктор Білий | Всі новини автора

20 вересня Центральна виборча комісія (ЦВК) України опублікувала постанову про впорядкування та зміну виборчих дільниць.

Як повідомила народний депутат Оксана Савчук, цей крок може вказувати на можливу підготовку до майбутніх виборів.

Савчук зазначила, що поточну структуру виборчих дільниць було сформовано на основі даних останніх виборів 2020 року. Проте, за її словами, відтоді відбулися значні зміни, у тому числі через війну, внаслідок якої деякі ділянки фізично припинили своє існування. Вона наголосила на необхідності ретельного аналізу актуального стану виборчої інфраструктури.

Попри це експерти висловлюють сумніви щодо доцільності проведення виборів у нинішніх умовах. Політолог Михайло Басараб попередив, що вибори навіть за умов перемир'я можуть призвести до серйозних наслідків для країни.

"Щоб провести вибори за нинішніх умов, доведеться або втягнути армію у виборчий процес, або виключити її з нього, що створить безліч проблем", - написав він у своєму Facebook. Басараб закликав зосередитися на перемозі та відновленні, а не на виборах.

За інформацією видання The Economist, президент України Володимир Зеленський може планувати проведення президентських виборів у 2025 році на тлі зниження рівня своєї підтримки. Президент розглядає вибори як спосіб зміцнення влади. Хоча джерела видання не підтверджені, серед політиків, котрі коментували можливі вибори, згадується і Юлія Тимошенко.

Читайте також: "Зустріч Трампа і Зеленського": кандидат у президенти США зробив заяву про мир в Україні через "справедливу угоду"

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: