01.10.2022, 23:21

Як знайти цінних співробітників: де шукати та як правильно скласти оголошення

Олег Білоусов | Всі новини автора
робота

Донедавна найпопулярнішим способом пошуку співробітників було розміщення оголошень у друкованих газетах. Однак часи змінюються, і тепер відповідь на питання, де шукати співробітників, є в інтернеті. Світова мережа домінувала у багатьох сферах нашого життя, те саме сталося і з пошуком співробітників. Існує безліч порталів, що публікують пропозиції щодо роботи від агентств з працевлаштування та безпосередньо від роботодавців.

Якщо ваша компанія шукає надійних співробітників, якщо ви вирішили розширити свій колектив або просто втомилися працювати один за всіх, спробуйте розмістити свою вакансію на сайті пошуку роботи і оголошень від приватних осіб та компаній Макака. Можливо, саме цей сайт оголошень допоможе вам знайти вірного помічника чи відповідального заступника.

Важливий фактор: вам не потрібно буде платити за це. Вакансії та оголошення про послуги на сайті розміщуються безкоштовно.

Як написати ефективне оголошення про роботу?

Процес пошуку співробітників може бути довгим і стомлюючим, тому у підприємця є два рішення:

  • можна організувати набір самостійно, хоча цей процес може зайняти якийсь час,
  • можна скористатися послугами фахівців – агентств з працевлаштування.

І якщо ви вирішили довіритися своїй інтуїції та піти першим шляхом, звернувшись за допомогою до інтернет-порталів, пам'ятайте, що диявол криється в деталях, тому важливо одразу зацікавити потенційного співробітника. Часто претенденти приймають рішення протягом декількох секунд після натискання на оголошення. Ось чому потрібно, щоб зміст оголошення був достовірним, привабливим та містив інформацію, яка дозволить найняти співробітників із потрібними навичками.

Для цього треба скласти правильний та продуманий текст оголошення. Ось декілька порад.

  • Оголошення має містити інформацію про роботодавця, коло обов'язків працівника, необхідні від нього навички та запропоновані умови працевлаштування (робочий час, форма зайнятості, пільги тощо). Чим краще ви опишете реальність роботи, тим більша ймовірність того, що отримаєте цінні резюме. Тому замість того, щоб копатися в незліченних відгуках, які не відповідають вашим вимогам, спочатку зосередьтеся на чіткому спілкуванні з кандидатами на роботу.
  • Зробіть інформацію організованою та легкою для розуміння.
  • Оголошення про роботу, що запам'ятовується – це таке оголошення, що написане в дружньому тоні на додаток до фактів. Іноді достатньо дописати «найкраща кава в місті», щоб виділитися з натовпу пропозицій інших роботодавців.
  • Співробітники чекають на інформацію про запропонований заробіток у рекламі. Фахівці з рекрутингу рекомендують додавати таку інформацію, особливо якщо ви шукаєте працівників фізичної праці.
  • Є велика група кандидатів, які переглядають пропозиції щодо роботи за місцезнаходженням, тому в оголошенні також варто вказати місце роботи.
  • Полегшіть кандидатам відгук на вашу пропозицію – якщо в цьому немає потреби, не чекайте резюме та уточніть компетенцію співробітника на співбесіді.
  • Обов'язково вкажіть в оголошенні номер телефону, щоб претенденти могли швидко заявити про бажання працювати.
Рубрика - Правозащитник: