13.05.2023, 21:39

Переваги артезіанської води

Олег Білоусов | Всі новини автора
чиста вода

Артезіанська вода – це вода з підземних водоносних горизонтів, природно ізольована від зовнішніх факторів, що дозволяє їй зберігати первинну хімічну та мікробіологічну чистоту. Ця вода має ідеально ніжний смак, ефективно втамовує спрагу та із задоволенням використовується на кухні для приготування різноманітних страв та напоїв.

Ось чому в кожній оселі та в будь-якому офісі потрібна чиста вода замовити яку можна в компанії «Хвиля Здоров’я» в Києві. Фахівці компанії гарантують високу якість води, що відповідає міжнародним стандартам, та чистоту бутлів, в яких вона доставляється.

Вплив властивостей води на організм людини

Багато властивостей води пов'язані з її функціями в організмі. Ось деякі з них:

  • Регулювання температури тіла можливе завдяки високій здатності води запасати тепло, що дозволяє швидко відводити надлишкове тепло від тіла за допомогою потовиділення.
  • Зволоження тканин очей, носа та рота стало можливим завдяки здатності води легко проникати у слизові оболонки та зберігати їх зволоженими.
  • Захист органів і тканин організму можливий завдяки ролі води як компоненту рідин організму, що оберігає органи та тканини від пошкоджень.
  • Перенесення поживних речовин та кисню до клітин можливе завдяки здатності води транспортувати в організмі різні речовини.
  • Змащення суглобів стає можливим завдяки здатності води утворювати в'язку синовіальну рідину, яка захищає суглоби від тертя та пошкоджень.
  • Вимивання відходів можливе завдяки здатності води розчиняти різні хімічні речовини та транспортувати їх до органів виділення, таких як нирки та печінку.
  • Розчинення мінералів і поживних речовин можливе завдяки здатності води утворювати розчини з різними хімічними сполуками, що полегшує засвоєння організмом.

Переваги артезіанської води перед водопровідною та мінеральною водою

Людське тіло переважно складається з води. Її вміст в організмі коливається на рівні 60-70%, тому регулярне надходження води необхідне для підтримки належного стану, здоров'я та гарного самопочуття. Залежно від індивідуальних особливостей, статі, віку, ваги та рівня фізичної активності доросла людина має щодня випивати від 1,5 до 2,5 літрів води. Але завжди потрібно пам'ятати, що тип та якість води також мають велике значення.

Джерельна артезіанська вода слабомінералізована, а отже, максимально нейтральна для організму. При вживанні джерельної води не потрібно турбуватися про можливе перевищення потреби організму в окремих мінералах, наприклад, натрію, кальцію або залізі. Ця вода дуже щадним чином впливає на наш організм. Її незаперечною перевагою є також ніжний смак – вода з артезіанських свердловин, навіть у великих кількостях, не дратує смакові рецептори та стравохід, а також ідеально підходить як основа для приготування їжі.

На відміну від очищеної артезіанської води, мінеральна вода, залежно від ступеня мінералізації, може забезпечити організм мінералами на рівні понад 1500 мг/л. Такий високий вміст мінералів робить воду жорсткішою та виразнішою на смак. Тому мінеральна вода не підходить для приготування їжі: додавання її в супи та інші страви чи напої виразно зіпсує їх смак.

Крім того, очищена вода рекомендується для використання у побутовій техніці. Наприклад, у миючі пилососи, пароочисники, праски та освіжувачі повітря рекомендується заливати очищену воду, оскільки водопровідна вода через високий вміст солей важких металів та інших домішок дає відчутний осад на техніці, який може спровокувати її псування.

Переваги доставки чистої води до дверей

Доставка води додому чи в офіс – це максимально комфортний та зручний вибір, що дозволяє реалізувати один із найважливіших елементів здорового способу життя – регулярне та ефективне зволоження організму. Однак доставка очищеної води має набагато більше переваг:

  • економія часу – вам не доведеться витрачати його на походи в магазин за бутильованою водою;
  • швидка доставка прямо до дверей – не потрібно буде нести важкі бутлі з магазину або піднімати їх сходами;
  • турбота про навколишнє середовище – завдяки поставкам бутильованої води ви зменшите кількість відходів і більше не викидатимете десятки пластикових ПЕТ-пляшок;
  • постійний доступ до свіжої води для всієї родини – вода цілком безпечна навіть для найменших.
Теги новин: 
Рубрика - Правозащитник: