09.07.2020, 18:09

Пожежа в Новоайдарському районі локалізована: ділянок відкритого вогню немає

Ольга Романец | Всі новини автора
лесные пожары на Луганщине

На Луганщині локалізовано лісові пожежі. Ділянок відкритого вогню немає. У Смоляниново постраждало 59 будинків, 35 з них мають ушкодження різного ступеня. У дачному кооперативі "Вовче озеро" пожежа зруйнував 56 будинків.

Про це повідомив голова Луганської ОДА Сергій Гайдай під час засідання Державної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, передає Час Пік.

"В населеному пункті Смолянинове 24 будинки повністю згоріли і не підлягають відновленню. Всього постраждало 59 будинків, 35 з них мають ушкодження різного ступеня", - зазначив Гайдай.

Також в дачному кооперативі "Вовче озеро" станом на 9 липня пожежа зруйнував 56 будинків.

"Із учорашнього дня (8 липня - ред.) Працює комісія, яка робить обхід і фіксує всі зруйновані і пошкоджені будинки, кількість постраждалих людей", - повідомив глава області.

Денис Шмигаль під час засідання заявив, що постраждалі від пожеж отримають суми аналогічні тим, що отримали постраждалі під час повені в західних областях України.

За повністю втрачений будинок - 300000 грн; 50000 на капітальний ремонт в частково зруйнованих будівлях; 20000 - відшкодування втрат. Також допомогу отримають сім'ї загиблих при пожежах.

Читайте також: З висоти пташиного польоту: в мережі показали наслідки лісових пожеж на Луганщині - відео

Лісові пожежі на Луганщині: у поліції перевіряють версію попадання снаряда з боку окупантів

На Луганщині визначена надзвичайна ситуація регіонального рівня

"Чекайте до осені": мешканці деяких районів Лисичанська живуть без води понад місяць