14.07.2020, 07:57

Масштабні лісові пожежі на Луганщині: у скільки оцінили збиток

Луганская, лесные пожары

В Луганській області на території Новоайдарського району рятувальники ліквідували останній осередок пожежі, яка почалася 6 липня. Масштабні лісові пожежі повністю загасили на сьомий день після загоряння.

У ГСЧС повідомили, що 13 липня повністю ліквідовані останні осередки пожежі на Луганщині. Загалом пожежі знищили 5 тис. гектарів лісу, повідомляє Час Пік.

"Станом на 17:20 пожежу на території Сєвєродонецького та Новоайдарського лісомисливських господарств Луганської області остаточно ліквідовано. Осередки тління та загроза загоряння відсутні", - повідомив голова Луганської ОДА Сергій Гайдай.

Масштабна пожежа в Луганській області, яка знищила близько 5 тисяч гектарів лісу і забрала життя п'ятьох людей, попередньо перекваліфікували в надзвичайну ситуацію державного рівня природного характеру.

За даними ЛОДА, внаслідок надзвичайної ситуації постраждало 223 людини, з яких 109 осіб отримали матеріальну шкоду, 114 осіб (з них 17 дітей) звернулися до швидкої медичної допомоги, лікарень м. Сєвєродонецьк та смт Новоайдар.

Обліковані 76 будинків, які постраждали в результаті пожежі. Пожежею пошкоджені житлові будинки та господарські споруди в 41 домогосподарстві, знищено дощенту 35 будинків в с. Смоляниново. Пошкоджено 15 і повністю зруйновано 49 будинків садівничого товариства №5 "Озеро Вовче" Новоайдарського району.

За інформацією ЛОДА, масштабні лісові пожежі в Луганській області завдали збитків більш ніж на 450 млн гривень. Ця сума стосується лише шкоди від втрати лісових насаджень.

Сергій Гайдай відбув до Києва з метою вирішення питань компенсації втрат потерпілим і сім'ям загиблих.

Читайте новини регіону:

Масштабні пожежі на Луганщині: космічне агентство показало фото з супутника

Поступове вимирання: Чисельність населення Луганщини значно скоротилася